Байдън: Беше грешка да кажа "да поставим Тръмп на прицел"

Но не се извини, че го нарече диктатор
16 юли 2024 08:25, Петър Бойчев
24
Байдън: Беше грешка да кажа "да поставим Тръмп на прицел"
Снимка БГНЕС

В интервю за Ен Би Си нюз  президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че е било "грешка" да използва термина "на прицел" по отношение на кандидата за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп,  предаде Асошиейтед прес.

Но президентът заявиу, че реториката на опонента му е по-подстрекателна, като същевременно предупреди, че Тръмп продължава да бъде заплаха за демократичните институции. 

Тези забележки на Байдън бяха направени по време на частен разговор с донори миналата седмица, когато президентът се опитваше да гарантира подкрепа за застрашената си кандидатура сред ключови партийни избиратели, припомня АП. По време на този разговор Байдън заяви, че е "приключил" с говоренето за слабото си представяне на дебатите и че е "време да поставим Тръмп на прицел", като заяви, че Тръмп е получил твърде малко внимание за своите позиции, реторика и липса на кампания. 

Настоявайки, че "на програмата на Тръмп беше обърнато много малко внимание ", Байдън заяви пред водещия от Ен Би Си Лестър Холт, че макар и да признава "грешката си", той все пак "не е човекът, който още в първия ден казва, че иска да бъде диктатор" и че иска фокусът да бъде върху това, което Тръмп казва. Тръмп, а не Байдън, е този, който се занимава с подобна реторика,  каза Байдън, визирайки предишни коментари на Тръмп за "кървава баня", ако републиканецът загуби от Байдън през ноември.

"Вижте, как можете да говорите за заплахата за демокрацията, която е реална, когато един президент казва неща, каквито казва той?", каза  Байдън. "Нима просто не казвате нищо, защото това може да подбуди някого?".

Интервюто се случи в същия ден, в който екипът му за преизбиране се подготвяше да възобнови с пълна сила кампанията след покушението срещу Тръмп, особено след като кандидатът на Републиканската партия обяви сенатора от Охайо Джей Ди Ванс за свой кандидат за вицепрезидент - което отприщи лавина от критики от страна на кампанията на Байдън и други демократи относно политическите позиции на младия сенатор, отбелязва АП.

"Той е клонинг на Тръмп по въпросите", заяви Байдън пред репортери във военновъздушната база "Андрюс" малко преди да отпътува за Невада за поредица от речи и предизборни събития. "Не виждам никаква разлика." 

След като Ванс беше избран за вицепрезидент на Тръмп, кампанията на Байдън изпрати покана за набиране на средства, подписана от президента, а екипът му направи гневно изявление, в което се казва, че е избрал младия сенатор, защото "той ще даде възможност на Тръмп и неговата екстремна програма "Да направим Америка отново велика". 

АП съощава, че вицепрезидентката Камала Харис се е обадила на Ванс, за да го поздрави, и му е оставила съобщение на гласовата поща, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: тръмпБайдънна прицел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
А случаите отпреди няколко седмици и в Словакия и сега с Тръмп - дори да не са били директни поръчки от офисите на Байдун и Урсулата, много е вероятно режимът в Киев да е платил милиони за организитрането на атентатите. Все пак режимът в Киев плати 20 милиона долара на Мич МакКонел да гласуват парите за Украйна и 500 милиона долара за запор върху парите на Русия.
20
0
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Нормално е либералите всячески да искат да ликвидират опонентите си, дори физически. 2002 година така в холандия либералсоциалистите убиха Пим Фортаюн, който беше за промяна в системата и водеше в половете за изборите с огромно мнозинство.
19
0
 
5
 
! Отговори
Км преди 1 месец
Бой,е......н и изречени думи не се връщат назад!!
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Полумъртвият Байдън не може да се мери дори с мътвият Тръмп. Добре че снайпериста беше левак.
17
0
 
4
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Дедото не знае каде е кукловодите са - обама , кильри , саксофонаНа тях трябва да се търси сметка
16
0
 
5
 
! Отговори
Джо Байдъня преди 1 месец
Беше КОЛОСАЛНА ГРЕШКА ДА НАЗОВА ПОИМЕННО ...КИРО ПЕТКОВ?! Оказа се едно надуто нахално некадърно лай_но кур_варин...язък..
15
0
 
3
 
! Отговори
дфафа преди 1 месец
няма случайни неща
14
0
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
Естествено че Байдън няма нищо общо!Той реално няма нищо общо с каквото и да е(вкл. управлението) и думите му не могат да бъдат приемани на сериозно.Виновникът е ясен-Дж.Сорос.
13
4
 
17
 
! Отговори
БАНко преди 1 месец
ТОЗИ ИЗИРОДИН ПОСТАВИ НА ПРИЦЕЛ ФАШИСТКА У-КРАЙНА , ПОСТАВИ НА ПРИЦЕЛ СЕВЕРЕН ПОТОК , ПОСТАВИ НА ПРИЦЕЛ ПАЛЕСТИНА , ПОСТАВИ НА ПРИЦЕЛ ТРЪМП ....... !!! АМЕРИКАНСКИЯТ НАРОД ТРЯБВА ДА КАЖЕ --- СТИГА !!!
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Който и да победи, ВОЙНАТА НЯМА ДА СПРЕ! НЕ президентите на САЩ решават, обективно е така!
11
2
 
10
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 1 месец
Ванга поэна, че последния президент на САЩ ще е 4epeн. След О6ама тия се едно са беэ президент
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разумът очевидно напуска тялото преди душата. Човек трябва отрано да внимава какви старини си избира. Резилът, ако не го допуснем на млади години, може да ни сполети и на стари.
9
1
 
5
 
! Отговори
1-дртiйYАЙТBoY! преди 1 месец
Самият Бaй-ГaH/3 е грешка на природата и на щатската политическа върхушка в частност така че нещата отколе са от ясни по ясни: поставиха тая марионетка с умисъл и нарочно, само и само да могат некои бизнес-среди да си развяват байрака и да се обогатяват още повече и още по-нагло за с/ка на целокупното ни човечество... ЗАЩОТО от пр-во на оръжия и военно оборудване файда и никва полза НЕМА, тъй като това са хвърлени пари на ветъро - за да задоволяват лакомията на целия уял се ВПК на Щатите.
8
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вече всички чувстват Байдън като нещо неприятно. В т.ч и неговата политика. За пръв път евролидерите имат видим вид на наакани.
7
2
 
18
 
! Отговори
Коментар преди 1 месец
Чао, чао дедо Бай Дрън.... Квото ял и пил това е. Разваляйте седянката с Урсула и Столтенберг.
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И много други грешки. Атрофиралият мозък разказа играта на целия свят. Още живее по времето на виетнамската аойна.
5
0
 
18
 
! Отговори
Анти тяло преди 1 месец
Това е сравнимо със случая Капитолия... Време и Байдън да потърка наровете в съда!!!
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Байдън е грешка след грешка и оправдания, и обяснения след това. След призива "на прицел", прозвучалб от него, като нищо някой *** ще го вземе насериозно. То затова се мисли, преди да говориш, а мисленето на Байдън му е слабото място. Може и от годините да е, все едно, не е за държавен глава.
3
0
 
10
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Байдьн е рахатлия и да се разкрие нещо ако той е поръчителя няма да го вкарат в затвора заради деменцията и вьзрасттаАко е дело на демократите
2
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Коя грешка вече поредна стана това? То е и грешка, че си президент. Светът и страната ти са по-зле от както седна на стола в овалния кабинет!