Слонове убиха испански турист в Южна Африка

Той слязъл от колата си, за да ги снима
9 юли 2024 17:15, Елка Василева
18
Слонове убиха испански турист в Южна Африка
Снимка: архив, БГНЕС

Испански турист е убит от слонове, след като напуснал колата си, за да им направи снимки в национален парк близо до Йоханесбург, предаде АФП.

Според служители на националния парк „Пиланесберг“ (Pilanesberg) мъжът, който е бил на 43 години, е нападнат в неделя сутринта. „Пиланесберг“ е много популярен сред туристите, тъй като 50 000 хектара дива природа се намират само на 200 км от Йоханесбург.

Мъжът, неговата годеницата и още две жени пътували с автомобил през резервата, когато забелязали три слона и техните малки, съобщават от полицията.

„По първоначални данни мъжът спира автомобила, слиза от него и се приближава до слоновете, за да ги снима", каза Сабата Мокгвабоне, говорител на полицията. „Предполага се, че животните са го нападнали и убили.“

Питер Нел, ръководител в службата за паркове и туризъм на Северозападната провинция (North West province’s Parks and Tourism Board) уточни за АФП, че майката на стадото се е „развълнувала“, когато е видяла приближаващия се мъж. „За слоновете е нормално да защитават малките си", добави той.

„Много туристи не са наясно с рисковете и не осъзнават колко опасни могат да бъдат тези животни“, допълни той. Другите пътници в колата, всички от Йоханесбург, са невредими, съобщи полицията, която е започнала разследване.

Нападенията на слонове не са рядкост в региона. През 2021 г. предполагаем бракониер е убит от слонове в известния национален парк „Крюгер“ (Kruger National Park) в Република Южна Африка. Миналата година в Зимбабве 50 души са убити, а 85 са ранени от диви животни, предимно слонове. „Пиланесберг“ и други паркове в РЮА молят посетителите на резерватите да държат прозорците си затворени и да не слизат от автомобилите си, допълня АФП.
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от Свободно време.
10 знака, че той може би се среща с друга и ви мами
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не хранете животните! Това го пишат във всяка зоологическа градина. Той е искал да даде бисквити на слончетата и да си поиграе малко с тях без разрешението на майка им. Тя се е опитала да го избута настрани, но от къде да знае, че тези същества са толкова чупливи. В Африка няма животно с под 2 см дебелина на кожата.
15
1
 
3
 
! Отговори
Нане преди 1 седмица
Така се случват нещата, кат загубиш връзка с кораба майка... ===)))
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Консумеристите, които са се наредили за награда Дарвин, си мислят, че целият свят е една социална мрежа, която можеш да използваш както намериш за добре и да правиш каквото си искаш, само и само за да събереш няколко лайка. Пълно скъсване с реалността и повсеместно оглупяване! Някои хора се борят за живота, не само собствения си, други умират, докато си правят селфита.
13
0
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
В Африка и Австралия не отивам пари да ми дават... Каквото търсил - намерил... Все пак лека му пръст, да почива в мир... Такава смърт на никого не пожелавам, дано да е било бързо и да не се е мъчил дълго
12
0
 
6
 
! Отговори
От личен опит преди 1 седмица
Преди 15 г. бях на сафари в ЮАР, с джип и двама водачи. Видяхме африкански биволи. Те лежаха в храстите и ние вдигнахме шум, докато ги снимаме. Ядосаха се и ни погнаха. 10 мин. ни гониха и ни заклещиха под едно възвишение, до което имаше носорози. Само заради тях се спряха. След 40 мин. се измъкнахме благодарение на шанса, на професионализма на водачите и намесата на още 2 рейнджъри с джип, които им отвлякоха вниманието. Оттогава гледам с други очи на дивите животни. По-интелигентни са от нас!
11
0
 
9
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 седмица
Този явно е бил *** та решил да се доближава до тях...слоновете много помнят и явно са видели човека като враг .Оправдавам действията на животните,защитавали са малките и територията, на всички бракониери им пожелавам същата участ!!!
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
тъкмо застанал до слона и вдигнал пръчката с телефона да си направи селфи и в същото време видял на обектива един голям крак над него - ЩРАК - и станал на кайма за кифтета за лъвовете
9
1
 
11
 
! Отговори
Киро Брейка преди 1 седмица
Ех...тия селфита..
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
При животните има ли малки, бегай далеко това е закон иначе плащаш пре скъпо.
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Снимките са му оставили незабравим спомен за цял живот
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Догодина да снима и лъвовете :)))
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Който го е страх от слонове да не ходи в Африка.
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Трябваше бай Ристьо Стоичков да убият лъвовете навремето като ги отстрелваше на сафари в Африка.
3
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
хай сега слньовите на сожук
2
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ИМАЛИ СА МАЛКИ, А СЛОНОВЕТЕ ПОМНЯТ УБИЙСТВАТА ЗАРАДИ БИВНИТЕ ИМ. ПОМНЯТ С ПОКОЛЕНИЯ. ГЛЛЛУППОСТТА НА ТУРИСТА ГО Е УБИЛА. ЖАЛКО, НО СЛОНОВЕТЕ НЯМАТ ВИНА.
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пазете слоновете и ги обичайте,като всички благородни животни.