Русия се хвали с нов успех на фронта

Превзе още едно село в Източна Украйна
14 юли 2024 16:38, Александър Попов
57
Русия се хвали с нов успех на фронта
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия заяви, че е превзела още едно село в Източна Украйна.

Москва продължава да постига успехи на бойното поле в конфликта, който продължава вече трета година, предаде АФП.

"Части от войските "Восток" превзеха село Урожайне" в Донецка област, съобщи руското министерство на отбраната в ежедневния си доклад.

Селото е едно от малкото, които Украйна си връща по време на офанзивата си през 2023 г.

След тази неуспешна контраофанзива Русия бавно завзема територии в Източна Украйна, тъй като войските на Киев се борят с недостига на боеприпаси и жива сила.

През май руските войски започнаха да атакуват и в района на Харков в североизточната част на страната. Напредъкът им обаче спря бързо, след като Украйна вкара подкрепления, оставяйки я уязвима на други фронтове.

Президентът Владимир Путин заяви, че е готов да обсъди мирните условия, ако украинските сили се изтеглят напълно от четири региона в Източна и Южна Украйна.

Русия твърди, че е анексирала напълно четирите региона. Те обаче са със статут на частично окупирани. Тези искания бяха отхвърлени от Киев и неговите западни поддръжници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
По - голямата част от украинските бежанци са в Русия, не на запад. Голяма част от бежанците на запад се опитват да стигнат в Русия. Руснаците вземат по едно - две села на ден. На 1000 километра фронт ако фронта се предвижи на 20 километра напред това е 1/5 от България. А това руснаците го правят за 3 месеца. Тоест, с това тремпо могат за година да вземат територия колкото България без да са вкарали в бой тежкото въръжение и едновременно с това увеличават запасите боеприпаси защото НАТО е близо.
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Горките местни жители - до тук два пъти е минавал фронта през тях.Добре,че и при двете страни очевидно има вес по остър недостиг на боеприпаси и жива сила , иначе мелачката щеше да още по интензивна
49
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Берлин ли стигнаха безаналоговите? Или пак за някоя селце в източна Украйна става дума.
48
0
 
3
 
! Отговори
Коментар преди 4 седмици
Зеленски скрои шапка на собствения си народ, мислейки само за пари и политическа кариера на шепа ***. Както и жена му да кара най-новото богати например..
47
1
 
1
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
До Vladalv Putup Русия има уникална природа, ама за съжаление е пълно с руснаци. Като понамалеят руснаците може и да ида.
46
4
 
4
 
! Отговори
Vladalv Putup преди 1 месец
Русия е рай на земята. Толкова хубаво място е, че никой освен озверели таджики и узбеки не иска да ходи там. Напомням, че да идеш до Русия в момента е и възможно, и достъпно. Стига сте ходили по Испания, Италия и Англия. Вместо да обръщате очи и да ми давате минуси просто ми обяснете, защо не отидете поне да видите как е. Не да живеете там, а да видите как са им пътищата, градския, заплатите, наркоманията, алкохолизма, мигрантите... Ето Волгоград е и близък и евтин и голям.
45
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен русия приключи. Аз руснаците ги таксувам четворно, ама и те хитри взеха да се преструват на украинци ама се разпознават по плешивите кръгли тикви и простотията.
44
0
 
5
 
! Отговори
Нью-Йорк преди 1 месец
е село, не е град
43
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия заникъде не бърза. Тя вече е там където искаше и няма да напусне никога. Видя на Запада колко може да се вярва и втори път няма да има. Опоркити какво стана с Киев за 3 дни и 3 години украинците побеждават вече не важат.
42
8
 
2
 
! Отговори
блицкриг преди 1 месец
С украинците до Берлин, срещу украинците - до Урожайне.
41
7
 
14
 
! Отговори
Горд Българин преди 1 месец
До кравар евроатлантик, който мрази да мисли и да чете. Болницата я взивиха украинците има видия на които се вижда че това е Американска ракета. Ако украинците не се крият като мишоци в градовете Руснаците нямаше да ги разрушават. Украинците са тези които имат постоянна мобилизация и липса на войници така, че си направи сам извода кой има големи загуби на жива сила.
40
8
 
8
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
Аз реших че пак ще се похвалят с бомбардировка на детска болница или ясла.
39
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що се занимавате с руския напредък? Гледайте украинския контранаступ! Руснаците знаем, че лъжат. Украина вече почти ще успее!
38
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия от 3 години напредва. С тези темпове на напредване ще са нужни 30 години война. Няма да го доживеем . И Путин няма да го доживее.
37
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе вчера писаха, че нямат вече армия руснаците, днес как ги зимат тези села? Руска пропаганда.
36
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ХОРАТА СА КАЗАЛИ ВИР ПО ВИР СТАВА ЯЗОВИР/ЦЯЛА УКРАИНА/
35
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като си спомним, Украйна вече има година не се е хвалила с подобен успех. Тогава взе три села ща целия контрнаступ. После руснаците взеха обратно къде стотина села, включително и тези три.
34
2
 
6
 
! Отговори
Абе мисирките преди 1 месец
***! "СЕ ХВАЛЯТ" краварите със войни и удари! Руснаците правя сухи военни сводки!
33
18
 
11
 
! Отговори
Сът преди 1 месец
Пишете и колко хиляди солдата и техника са заминали за това село,защото от клиповете в телеграм се виждат доста сериозни загуби за Русия. Не знам ако може да приключи войната за три дена,защо не го прави
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 16... Ами това е нещо като полубременна...