Всеки шести българин живее сам, повече са жените

Най-много сингъл живеят във Финландия, най-малко - в Словакия
16 юли 2024 12:05, Петър Бойчев
156
Всеки шести българин живее сам, повече са жените
Снимка Пиксабей

17,8% от българите живеят сами, показват данни на Евростат за 2023 г. С този резултат, който е 1,7% по-висок от средния за ЕС (16,1%), се нареждаме на 9-о място сред 26 страни членки на Евросъюза.

Най-много са живеещите в едночленни домакинства във Финландия - 25,8%, или всеки 4-и от населението там. Второто място е за Литва - 24,6%, а третото - за Швеция - 24,1%. Обратното - тенденцията е най-слаба в Словакия - там 3,8% от населението попадат в тази група.

Според данните на Евростат между 2013 г. и 2023 г. делът на хората, живеещи сами, се е увеличил в почти всички страни от ЕС. Ако през 2013 г. средната стойност на този дял е била 14,2%, през 2023 г. е нараснал с 2 пункта до 16,1%.

Жените са по-склонни да живеят сами, отколкото мъжете в почти всички страни от ЕС - те са средно 54,7% от живеещите в едночленни домакинства в ЕС през 2023 г., изчисляват от Евростат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А защо има толкова бездомни котки след като самотните жени са повече? :)))
147
1
 
3
 
! Отговори
Тъпи закони преди 1 месец
Представете си!! Уродлива работа!! Мъжете да вземали майчинство до 2 години, сякаш те раждат децата!!
146
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мъжете трябва да знаят, че секи силен мъж е роден от слаба жена!!!!!Българите не са възпитани да спортуват! Техният спорт е в кръчмите! После пияни отиват да тормозят жените си и децата си!
145
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До КопирайтърПрограмист 130 -.-.-.- Никъде не се водиш по документи, защото бидон-вилите като твоето единствено жилище не са отбелязани в архитектурния план на населеното място. Останалите ти имоти ги има само в твоето въображение и можеш да им дадеш какъвто искаш адрес.
144
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жената и мъжът са създадени да се допълват, две половини на едно цяло са. А не да спорят непрекъснато, да се обвиняват взаимно, да си изтъкват недостатъците и да се скубят кой е по-по-най! Толкова е хубаво, когато са двамата! Не разваляйте тов единство.
143
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жената не можела да лее бетон! А този ди-вак може ли да си напъва г*за да ражда деца?
142
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това не са мъже ,а терористи!! За какво ми е такъв убиец, побойник и т.н. Свободата е върховно човешко чувство!
141
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защото силният пол са жените, а не мамините синченца!!
140
1
 
7
 
! Отговори
Китаец преди 1 месец
В БГ 90% от мъжете са постоянно бременни!!:)):)):))
139
3
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 136 преди 1 месец
За мъжете "не изкарват пари" сте го сложили малко по-назад в подредбата на негативите, но ако "изкарваха пари" другите недостатъци може би щяхте да ги простите? :)
138
7
 
16
 
! Отговори
Геро-Петрич преди 1 месец
С този ритъм и стрес много малко мъже изобщо доживяваме в тази среда да се порадваме на внуци и заслужената пенсия.Работим отвън студ, жега,дъжд *** неблагодарна токсична работа само за да може жената да се краси и децата да са сити и нахранени.Мъжете ,не доживяват да си мъж ти е еб*ата бойната слава.Наливах бетон днес на 53''C oтвън земятае 86С Коя жена сака равноправие с мен да доде, да улезе в рудника.Равноправнос сакат само климатичките в офисо де не побарват работа на климатик.
137
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Към тия, дето си били камшика, та и децата сами си гледат, щот жените им такива-онакива - а кой ви ги избира тия жени, като се събирахте с тях, къде гледахте? Така се оплаквате и правите едни кардинални изводи за женския пол, все едно някой насила ви е събрал с вашите жени!
136
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жените са много повече от живеещите сами, защото мъжете не искат заядливи, немарливи, не грижещи се за външния си вид, вечно мърморещи и т.н.
135
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жените са по-склонни, защото няма смисъл да живееш с мъже вече, особено след определена възраст. Не стига, че почти никой не се грижи за външния си вид и са дебели, грозни и смрадливи, но и са мързеливи, агресивни, нямат обноски, не са приятни за разговор, не изкарват пари, и дори и най-тъпите, грозните и некадърните си мислят, че жените са родени да им прислужват на тях, кръглите нули.
134
3
 
15
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Повече от половината от живеещите сами, са жени, чиято половинка е починала, поради разликата в продължителността на живота на жените и мъжете. Друга голяма част са тези, които живеят без брак и се водят, че живеят сами. Трета голяма част са тези, които са много млади и още не са създали семейство. Останалите не са много.
133
3
 
3
 
! Отговори
Лека жена преди 1 месец
Че кой се ограничава доброволно до сингъл, ако може да е цял плейлист живота му? :)
132
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама разбира се, някой изненадва ли го това? Върлият феминизъм който властва, работи точно така. Това целят, обръщат ролите на двата пола, жените започват да не знаят къде се намират и всичко се срива!
131
9
 
8
 
! Отговори
Принципно становище преди 1 месец
За разлика от жените мъжкият генетичен материал работи добре и в средна възраст Жените обаче заради Е-та радиация алкохол цигари,*** и редовен секс живот вече имат маса проблеми с 18 годишни изчерпани яловици с НУЛЕВО и дефектно производство на яйцеклетки, те е изключено да забременеят собствено дете И тук е трагедията,че точно тези репродуктивни развалини с кариери са най много по улицата най шумни на тях дължим замразените инвитро полухора ,чуждите семена, яйца и износвания със сурогати
130
15
 
5
 
! Отговори
КопирайтърПрограмист преди 1 месец
Аз пък имам 4 апартамента и 2 къщи(плюс няколко стотин дка земеделска земя), как се водя за статистиката?
129
4
 
6
 
! Отговори
Мис Бони : преди 1 месец
"Бъдете по-конкретни,когато използвате неправилния термин "жени"... Така не е демократично! И трансатлантическо! И е против нашите евроGейски ценности!!!"