Главчев: Пострадали от пожара могат да живеят в хотели като украинците

"Явно условията на украинските бежанци са измерител за благополучие"
24 юли 2024 13:25, Александър Попов
229
Главчев: Пострадали от пожара могат да живеят в хотели като украинците
Снимка: БГНЕС

Ако хората, останали без покрив при пожарите, желаят, ще могат да бъдат настанени в хотели. Ако има някой желание от тях, ще има възможност да живее при условия, при каквито живеят украинските бежанци, след като това е измерителят за благополучие. Разбира се, това го казвам даже не и с ирония, а със сарказъм, тъй като знаете украинските бежанци по какви причини са в България – те са подгонени война", заяви премиерът Димитър Главчев.

Той допълни, че помощите за пострадалите са първо по линия на социалното министерство 1578 лв. за неотложни нужди плюс 2500 лева за покъщнината. Обезщетения по линия на земеделското министерство ще има за регистрираните земеделци.

"Търсим и ще намерим, мисля, вариант да се изплатят обезщетения на такива, които не са регистрирани като земеделски стопани, които са изгубили животни вследствие на стихията", каза премиерът.

Димитър Главчев разговаря по-рано днес с българския патриарх Даниил.

"От неговите думи основното беше да има смирение. Смятам, че това е много важно послание в момента. Ако могат всички да се смирят и да се обединят да действат заедно, тогава и резултатите ще са много по-добри".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още по темата: пожариглавчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
1
 
26
 
! Отговори
Измерение преди 1 месец
За некадърен държавник - един Главчев, два Главчев итн. Сарказъм!
145
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
най-големите некадърници,мързеливци и неудачници са копейките цял ден стоят тук и се кланят на престъпника путин, хванете се на работа ей и путин да дойде пак ще сте си същите некадърници.
144
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Евроатлантик ДАЖЕ и Главчев, който е назначен от руските матрьошки Радев и Борисов усети, че омазахте всичко с тия смешни и цинични опорки. Затова ги говори така тези неща, а не, че много му се икса да привлича вниеманието към това сега.
143
0
 
28
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
тези украинци защо са тук а не се бият за родината боевете са по границата с русияостаналата част е свободна защо пенсионерите не си получават пенсиите в българия за да си плащат за престоя кои ще плаща на българите ако пожелаят да отидат на хотел
142
2
 
16
 
! Отговори
ИВАН преди 1 месец
ПРОС-ТИЯ НАРОД, ДЕТО СИ ГИ ИЗБИРА ЕДНИ И СЪЩИ ВСЯКА ГОДИНА (ВИНЕТУ, КИР-ЧО, ПЕЕВСКИ И Т.Н.), СИ ЗАСЛУЖАВА СЪДБАТА!
141
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами публикувай списък с хотелите, които са готови да ги приемат. Да видим къде ги пращаш.
140
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вече ще му викаме Главчо Саркастичния.
139
23
 
4
 
! Отговори
до 139 преди 1 месец
Ми то по големите градове е пълно с украинци които работят и си плащат квартирите бе спpeлтак. Ти от кое село си?
138
3
 
10
 
! Отговори
До 137 преди 1 месец
Добре, но неразбирам защо тогава българите Не ходят да гласуват или 2/3 гласуват за евроатлантическите партии ( за които е ясно че ще дадат и последния ни лев на Украйна!)Българите да те се оплакват, заслужават тези които ги управляват сега!
137
3
 
25
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 месец
Пострадалите от пожарите българи ще живеят в продънени фургони. Лъскавите хотели са резервипрани за украинците. И бежанци от Сирия ще настаним хотели. Бълагите кучета ги яли.
136
2
 
21
 
! Отговори
Всеки с хотелче преди 1 месец
Те още ли са по хотели гостите от Украйна у нас в Германия отдавна ги пратиха по лагери при сирийските кюрди и араби и на работа. Сигурно защото в грмания политиците им нямат хотели да усвояват парите от хазната .... Иначе за психично болен държавата ни отпуска по 68 стотинки на ден за храна и лятото ги пускат пациентите на домашен отпуск да ядат джанки и дренки по чукарите. Това без майтап...
135
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Крайно време е украинците да се махнат от хотелите по курортите! Те не са тук на курорт. С нищо не са заслужили 2 години и половина да летуват в най-добрите ни курорти за наша сметка. Да се хващат на работа, да печелят пари с труд и да плащат режийните си разходи, както всички нормални българи! А на нещастните хора, пострадали от пожарите, трябва да им бъде помогнато от държавата (т. е. от всички нас) в степен, много по-голяма, отколкото помагаме на натрапените ни чужденци- пришълци.
134
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Безсрамници...
133
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко дадохте само последния път на Украйна, бе ш.б.аняк? 80 милиона ли бяха? А за българите останали без дом едва по 2000 лева!!! Д.ба ш.и.ба.няците, д.ба!!!
132
0
 
10
 
! Отговори
Главуня Антоанета преди 1 месец
Като няма фургони, в хотелите да спят!
131
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо не се организирате целият народ и не настаните пострадалите по палатите в Банкя, Драгалевци и Барселона? Тази държава само с революция може да стане нормална.
130
0
 
9
 
! Отговори
Кво го интересува преди 1 месец
Електората, нали той не го избира?!
129
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Явно условията на украинските бежанци са измерител за благополучие" - ами явно когато живееш на гърба на няколко милиона данъкоплатци в луксозен хотел, всичко ти е покрито и не ходиш на работа за да заработваш е измерител за абсолютно благополучие, ДА!!!! НАГЛЕЦ ***!!!!
128
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"след като това е измерителят за благополучие. " Главчев, вземи присади си малко мозък в таз глaва, то само с глaва не става. И нека те светна: признак за благополучие на държавата е това как се грижат управниците за пострадалите! Щото ако управляващите са с мислене на прошляци и гледат все най-евтинкото да дадат на народа, тогава и държавата ще е закъсала. След като си присадиш мозък може и да го схванеш!
127
2
 
13
 
! Отговори
Като укрите преди 1 месец
Можели да живеят.Да ама българите трябва да си платятОт джоба си.Туй що не го казва главчук.