Главчев: Пострадали от пожара могат да живеят в хотели като украинците

"Явно условията на украинските бежанци са измерител за благополучие"
24 юли 2024 13:25, Александър Попов
229
Главчев: Пострадали от пожара могат да живеят в хотели като украинците
Снимка: БГНЕС

Ако хората, останали без покрив при пожарите, желаят, ще могат да бъдат настанени в хотели. Ако има някой желание от тях, ще има възможност да живее при условия, при каквито живеят украинските бежанци, след като това е измерителят за благополучие. Разбира се, това го казвам даже не и с ирония, а със сарказъм, тъй като знаете украинските бежанци по какви причини са в България – те са подгонени война", заяви премиерът Димитър Главчев.

Той допълни, че помощите за пострадалите са първо по линия на социалното министерство 1578 лв. за неотложни нужди плюс 2500 лева за покъщнината. Обезщетения по линия на земеделското министерство ще има за регистрираните земеделци.

"Търсим и ще намерим, мисля, вариант да се изплатят обезщетения на такива, които не са регистрирани като земеделски стопани, които са изгубили животни вследствие на стихията", каза премиерът.

Димитър Главчев разговаря по-рано днес с българския патриарх Даниил.

"От неговите думи основното беше да има смирение. Смятам, че това е много важно послание в момента. Ако могат всички да се смирят и да се обединят да действат заедно, тогава и резултатите ще са много по-добри".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още по темата: пожариглавчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
3
 
6
 
! Отговори
Оставка! преди 1 месец
До КуКлус Оставка на кармъзъ ***, който назначи този слъжебен премиер!
165
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Зозо===Простако,ай сиктир викай на майка си,която не те е възпитала и на просташката си рода!!!
164
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Глвачев се изплаши,че сега всички говорят за украинците и реши да замаже положението. Обаче пак не го е доизмислил. Принципно съм против държавата да плаща на хора,които не си правят застраховки,но в случая когато къщите са им изгоряли не от тяхна немарливост а, защото държавата не си свърши работата с гасенето на пожарите,тогава заслужават да бъдат компенсирани с ремонти на къщите,но пак под условие,че тези къщи са законни и са си плащали съвестно данъците
163
9
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
До Анонимен 165 Той използва такава реч по отношение на руските петоколонници , а те не са българи, така че всичко е точно.
162
22
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Ахахахахахаха :))) Сбъдна се мечтата на ленинградската тролеферма и пенсионерите комунисти, дето изписаха тук 10 000 коментара ама как можело украинците да бъдат по хотелите, а нашите родни селяни, дето не знаят какво е застраховка да ги слагат във фургони :))) Сега гледам, пак са недоволни. Ей, много долно племе сме. Добре, че има и нормални българи, не като повечето 80 процентови, дето пишат тук :)))
161
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По думите му, даже не с ирония, а саркатично го казал? Главчев знае ли какво е сарказъм? Това е най-тежката форма на подигравката, израз на желание да унижиш някого. Премиер да изпозва такава реч по отношение на гражданите е недопустимо!
160
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Да, ноооо - Киро ти се види по стока ли, щото си е получил образованието по друго време? Хора, излезте от клишетата!
159
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 137 - Какви 2/3, гласуват твърдите им ядра. Не гласува българинът, щото няма за кого, нали ги виждаш какви са, едни читави да посочиш?
158
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не няма да ги настанят следващите месеци. Глъвчев рече в интервю сутринта , че ще обсъждат програма с която да могот да бъдат настанявани в хотел и хората с изгорели къщи. Трай коньо за зелена трева. Нали знаете как става това в България?
157
12
 
7
 
! Отговори
Мдаа преди 1 месец
До Анонимен 160 Главчев го назначи Радев. То и Киро го назначи Радев. Янев - също. Абе, интересна работа, има един общ показател на всички тия назначения ...
156
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този бездънно неадекватен екземпляр е крайно време да спре да ръси ол**ГО**нии и да дразни хората! Как веднъж не каза нещо смислено,имащо значение за жертвите на пожарите,разразили се заради пълната им управленска некадърност и немощ! Всяка дума изречена от безглавчо предизвиква само погнуса и омерзение! Хора,събудете се най-после и никога повече не гласувайте за тези продажни национални предатели!!! Ако тях ги няма и укрите няма да ги има и парите ще отиват за бедстващите ни сънародници!!!
155
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Незабавна оставка на малката глава и убиеца Калин Стоянов!
154
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къщата и всичко което е имал бай Иван изгоряло защото организацията по оповестяване и гасене е абсолютно безхаберна и сега главния виновник се сърди, че потърпевшите не искат у скапаните изтърбушени фургони а искат да имат баня и храна поне като украинците с поршетата. Егати нахалството и безочието на така наречения министър, безхаберен послушко.
153
1
 
8
 
! Отговори
Да, ноооо преди 1 месец
До Вече съм убеден Главчев е на 60 и кусур години. Къде и в кой строй мислиш, че си е получил образованието?
152
1
 
14
 
! Отговори
Вече съм убеден преди 1 месец
Цитат: . . . те са подгонени война. . . , че ни управляват извънземни или Харвадски випускници, които още не са научили български!
151
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наред с това МВР трябва да има налична база данни къде се помещават и за колко време, в случай че решат да кривнат от пътя.. Т.е. в кои хотели, за колко време, ако е под наем при кой и за колко време.
150
3
 
1
 
! Отговори
Отговор преди 1 месец
До Холивуд Путин
149
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оствка!
148
3
 
21
 
! Отговори
Холивуд преди 1 месец
Прави филм за Бай Ганйо- на кастинга се явяват Бойко, Главчев и Шиши. Кой ли ще спечели?
147
2
 
3
 
! Отговори
Истински сарказъм преди 1 месец
До Измерение Нееее, на "натовския генерал" все му "върви" на избрани от него "управляващи". Той никога не носи отговорност, не.