Оръжието, с което дете застреля баща си, няма предпазител

Криминалист: Обученията в системата на МВР се неглижират
13 авг 2024 09:49, Елка Василева
90
Оръжието, с което дете застреля баща си, няма предпазител
кадър: Нова тв

Оръжието, с което 7-годишно дете простреля смъртоносно баща си, е било без предпазител, тъй като е модел за професионалисти, обясни криминалистът Иван Савов.

Още по темата
По информация на Нова тв детето е използвало служебното оръжие на баща си, който е бил полицейски служител. Инцидентът е станал в сградата на поделение на Специализираните полицейски сили.

„По принцип на обученията е забранено да има външни лица. Сега обаче е лято и много хора си водят децата на работа, защото няма кой да ги гледа. Оръжието е било заредено. Когато се тренира срелба, оръжието се почиства и изпразва, преди да се отиде в това помещение”, поясни той.

По думите му обученията в системата на МВР се неглижират. Савов определи инцидента като нелеп и ужасен.

„Притежавам повече от едно законно огнестрелно оръжие. Имам 3 деца, случвало ми се е да го оставя на нощното шкафче, бидейки убеден, че те  знаят какво правят. Положил съм усилия да са компетентни и оръжията да не представлява интерес за тях. Две от децата ми са големи и са наясно, че когато имат желание да стрелят, ги закарвам на стрелбището. Малкият ми син е на 5 години и беше трудно да му обясня, че оръжието не е играчка и може да убие човек. Грешката при този случай е, че има предоверяване и оръжието е било заредено с патрон в патронника”, каза още криминалистът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от Общество
От 1 септември: Проверяваме пациентското си досие през телефона
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
Люта чушка преди 3 седмици
Всеки родител би взел мерки детето да не нарани на първо място себе си.
67
1
 
1
 
! Отговори
Фeн клyб Сoфия-Зaпaд преди 3 седмици
>>>***, ***, ***, ***, ***, ГАД, ***, ***, с една дума ПОЛИЦАЙ!!!:>>> tiny.cc/zxvyuz >>>MА-ФИ-Я, MА-ФИ-Я, MА-ФИ-Я, YYYYYYYYY!!!:>>> tiny.cc/0yvyuz >>>KYPBИTE от ДAНC, KOПEЛДAЦИTЕ от БOП, ДЖEЛAТИТE oт COБТ и ГAВAЗИTE от YБO нa ЧEHГEЛA!!!:>>> tiny.cc/b4dzuz
66
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ПРАВ СТЕ 63 ГЛОК Е. ОСНОВНА ХАРАКТЕРИСТИКА - ЛИПСА НА ПРЕДПАЗИТЕЛ. ТРИТЕ "ПРЕДПАЗИТЕЛЯ" НА ГЛОК СА КРАВАРСКА БЛЯСКАВА СМЕХУРКОВЩИНА. ВСЯКО ХЛАПЕ, КОЕТО ГО ДОКОПА ЩЕ НАДУПЧИ "ЕКСПЕРТА" КАТО ШВЕЙЦАРСКО СИРЕНЕ ЗА НУЛА ВРЕМЕ...
65
1
 
2
 
! Отговори
Глупости преди 4 седмици
на търкалета. Нищо общо няма между това за кого е предназначено оръжието и наличието на предпазител. Вероятно е Глок, чийто предпазител е на спусъка.
64
2
 
3
 
! Отговори
Сайба в криминалиста преди 4 седмици
Няма такова оръжие без предпазител. Всички оръжия имат такова, а някои имат по два - един на спусъка и един на ударника.
63
0
 
4
 
! Отговори
Глок преди 4 седмици
Глок е
62
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Мама, татко и аз милиционер. Нашето оръдие на труда е пищолет. Трудим се от деца и трупаме опит в полицейщината.
61
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Каква голяма милиционерска драма, дами и господа. Ако бяха каменоделци, децата им щяха да пипат чуковете им и да ги удрят по главите с тях, защото са малки и не разбират.
60
1
 
3
 
! Отговори
= преди 4 седмици
Чисто и просто = къпан милиционер
59
0
 
15
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 4 седмици
А защо детето е в поделението ???Това Специално подразделение ли е или детска градина ???
58
0
 
3
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 4 седмици
До # 54 дедо ти не си в час,детето му е отнел лиценза и вече не му е нужен.
57
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Toni Ivanov Не е тикан пистолета в ръцете на детето. Казали са че то го е направило, защото не носи наказателна отговорност.
56
4
 
11
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 4 седмици
Много "случайности" в този случай. Случайно,детето е било в стаята,случайно този пистолет няма предпазител,случайно този пистолет е бил безстопанствен в стаята,случайно този пистолет е бил зареден с патрон в цевта. Ало ние не сме м.а.л.о.у.м.н.и.ц.и. Това е умишлено убийство на някой от колегите му,а после е тикнал пистолета в ръцете на детето.
55
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Нямало кой да гледа децата.Ей ,Тараланкоулу ако доктори и пилоти си водеха децата по работните места голяма игра ще падне.*** такъв..
54
0
 
32
 
! Отговори
Дедо преди 4 седмици
И аз имам повече от едно оръжие. И аз имам 3 деца. Личното ми оръжие обаче ВИНАГИ стои заключено в касата, която е монтирана на 2 метра от земята за да не я достигат децата. И НИКОГА не съм си оставял оръжието на нощното шкафче или пък да го давам на децата да си играят с него. Не разбирам как изобщо може да си въобрази някой родител, че детето му ще борави и ползва оръжието като него самия, понеже го бил "обучил". Убеден съм че на тоя "експерт" трябва да му отнемат разрешителното незабавно!
53
4
 
18
 
! Отговори
От спектъра ще да е преди 4 седмици
Няма как нормално дете на 7 години да застреля баща си с пистолета му. Имам деца на 7 години. Нормални деца. Това дете 100% е някое дето го водят я хиперактивно, я аутистче. Само ол.иго.френче на 7 не може да разбере последствията. Тези са мега опасни и зорлем ни ги бутат да ги интегрират нормалните деца.
52
0
 
14
 
! Отговори
Недиразбрал преди 4 седмици
Каква работа точно има министъра на местпрестъплението (или инцидента) !?
51
0
 
27
 
! Отговори
един преди 4 седмици
Този "експерт" е с мозъчно увреждане. Това изглежда е станало правило за всички милиционери /правя разлика между милиционер и полицай/ - повечето са нагли, арогатни, невъзпитани и с огромно самочувствие без покритие.
50
0
 
22
 
! Отговори
kirasirrav преди 4 седмици
Еми убития като специалист и инструктор по стрелби сигурно е обучавал детето си да стреля от детската градина. Остава неясно какво е станало когато то е било само с баща си при фаталния изстрел. Писаха че другите му колеги са се притекли при звука и са взели оръжието но пряк свидетел няма.
49
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Нарушенията на МВР-джииите са масови и е нещо повсеместно. Знаят, че колегите им няма да им правят проблеми и ще потулят нещата.Ако засекат някой с превишена скорост казва колега и го пускат, това е минимум. Вчера някакъв от НСО пресвяткал и избутвал коли без да има право.. и да отидем още по-нататък нагледахме се на случаи МВР да покровителства престъпници. Така че, Калинчо да подава оставка веднага!