Първанова: Срамът е само и единствено за Желева

Враговете на ГЕРБ са в самия ГЕРБ, каза тя пред Dnes.bg
13 яну 2010 10:34,
736
Първанова: Срамът е само и единствено за Желева
Антония Първанова. Снимка: Булфото

"Проблемът на Румяна Желева, освен неверните данни в декларацията и за конфликт на интереси, е и лошото й представяне, което е безспорно. Не остана евродепутат и журналист в Брюксел, който да не го коментира", обяви в интeрвю за Dnes.bg евродепутатът Антония Първанова.

"Оттук нататък е въпрос на нашето правителство как ще излезе от тази ситуация, защото проблемът не е в България, а в г-жа Желева," каза Първанова, която смята, че вече текат консултации между нашето правителство и еврокомисията в лицето на Барозу за полезния пред България ход – оттеглянето на кандидатурата ни или замяната й с нова.

Първанова бе повече от категорична, че не бива да се обвързва представянето на Желева с България

Това е неин личен проблем. Освен това очевидно враговете на ГЕРБ са в самия ГЕРБ.

Но не от ГЕРБ, а вие бяхте човекът, който обяви в ЕП снощи, че тя лъже?

Нямах намерение да се изказвам, на мен ми беше дадена думата, защото тя засегна моето име. Всички групи в ЕП бяхме информирани предварително от докладчика по изслушванията за несъответствията в декларацията й за конфликт на интереси. По-скоро аз съм възмутена от опитите да са прикрива истината чрез изместване на същността, а тя е, че г-жа Желева е написала неверни неща, които е предоставила на ЕП.

Имаше и отговори, които породиха скептицизъм и усмивка – непознаване на кризата в Аденския залив, хуманитарната катастрофа в Конго с близо 1 млн. изнасилени жени, ситуацията в Афганистан.

Тя въобще не се сети, че става въпрос за Сомалия, защото започна да обяснява как ще преговаря с правителството за решаване на кризата.

За Конго пък тя предлага жените да бъдат обучавани...

Още по темата

За Афганистан настоя да бъдат използвани талибаните като инструмент за предоставяне на хуманитарна помощ в страната!?!

Много неубедително представяне, което многократно беше изказвано от евродепутатите по време на изслушването й, каза още Първанова.

С високо вдигната глава ли ще отидете днес на работа в ЕП?

Нямам основание и нито един българин няма основание да се срамува от това, че е българин. Има един-единствен човек, който трябва да се срамува, и това е г-жа Желева, че се представи толкова зле и се държа агресивно, което не даде възможност на българските евродепутати да се зарадваме, че имаме един добър кандидат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


736
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
663
0
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 14 години
И само да кажа, че позицията ми е гражданска, не про-БСП, никога не съм ги одобрявала или гласувала за тях :)
662
0
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 14 години
Имам приятели, които работят в Брюксел, по 2-3 години кандидатстват, държат изпити да работят в ЕК, на някакви чиновнически позиции. Тези изпити са тежки, доколкото знам. Та, значи, може да има изисквания за ниските позиции- за познания, за езици и изведнъж- я да пратим еврокомисарка дето пелтечи... :( Излагаме се сами.
661
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бойкоооооо, никой не ти е виновен за тъпата мутреса Желева! Ти я номинира, не я номинира нито БСП нито НДСВ! Ти, Бойко, донесе срама на България, а не онецзи, дето не ти харесват кукличката! Да беше номинирал някоя читава личност, а не тая бургаска гъска... ама какво да се прави,2 като си ги събрал от некадърни по-некадърни *** и безхаберници! Срам е за България че има ГЕРБ и Бойко, та вършат простотии! Тия сегашни управляващи са толкова противни с гьонсуратлъка си !!!
660
0
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 14 години
До Деян: Хмм... Трудно ми е да коментирам за Първанова, защото аз не я познавам изобщо като професионалист, само име е за мен. И оттам не искам да давам квалификации. А пък аз преди да прочета статиите гледах видеото и там тя беше една от многото, които задаваха въпроси, включително и за фирмата. Вярно е, че ако е само по политически причини е грозно. Но, факт е, че ме е срам, от хора пратени там да ни представят.
659
0
 
0
 
! Отговори
Деян преди 14 години
Прав си, че сама се компрометира с не познаване на материята. Антония има вина, че търси скандала около Желева. Хората й задаваха въпроси относно ресора й, а тя незнае какво да говори, факт. Първанова обаче си приказва за декларации и фирми. Нима тя не е в същото положение? Мен лично това ме възмути. Желева не е подготвена. Притеснението не е оправдание. Притеснява се студент 1-ви курс, не Евродепутат. И двете са един дол дренки.
658
0
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 14 години
А Първанова се държи така, както се държат европейците- вижда проблем, говори за него, не си защитава нашенчето, щото е нашенче... Излагацията си е за нашата страна, която е изпратила такъв човек. Не е проблема само със фирмичката й, тя просто не е на нивото за такава позиция. Само с хубави дрешки и прическа, не получетсья!
657
0
 
0
 
! Отговори
Деян преди 14 години
ОК. След като оставих информацията да преспи една нощ, се замислих. Това, което 'сътворихме' по български, не е красиво. Да се замислим обаче за какво са критиките на ЕП срещу Желева?! Дали тя е подценила изпита си или това й е капацитета, също не знам. Занм само, че това е интервю за работа, която е пре-добре платена за да си позволиш да си слаб и неук. След нейното представяне чуждите работодатели ще са много критични към български кандидати. Г-жа Първанова си знае какво е направила.
656
0
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 14 години
Хора, изгледайте видеото преди да плюете Антония Първанова. Тя е само един от хората, които конфронтира Желева с неудобни за нея въпроси. Не видяхте ли физиономиите на всички- това са лицата на хора, които се възмущават, а също така им е неудобно, че човека пред тях сам се поставя в такава ситуация, че и спори дори.Да не говорим за езиковите й умения:( Мен ме е срам. Вярно, че се говорят много езици в Европа, обаче да заекваш на английски, да преминаваш и на български:(
655
0
 
0
 
! Отговори
добрич преди 14 години
браво на антония първанова-поне в охолния живот си добра мила.недей да плюеш срещу желева.помисли си как си се издигнала до тук.измъкна се от добрич.-от мизерията
654
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 14 години
Тая изглежда голяма змия!
653
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Жалка история. Поредното доказателство, че ние българите сме ***. Да се излагаме така пред света, поради каквато и да е прична е абсурдно. Да закриваме държавата и всеки да се спасява поединично.
652
0
 
0
 
! Отговори
ха преди 14 години
успя първанова да избяга от добрич,колко много я обичат тя си знае.трябваше да си стои в добрич ,в някое дкц.
651
0
 
0
 
! Отговори
абв преди 14 години
До нас на близо има психо болница дори познавам и шефа и ,ще я уредим без пари.
650
0
 
0
 
! Отговори
да преди 14 години
по отношение на антония първанова-отидете в добрич и попитайте за нея,осбено из болниците,те ще ви кажат----куха лейка.друго нямам какво да кажа. седнала и тя кусури да връзва.
649
0
 
0
 
! Отговори
toto преди 14 години
Та зи глупава пръчка май скоро не е е........................на.
648
0
 
0
 
! Отговори
BG преди 14 години
*** червена ***,господ ще те накаже
647
0
 
0
 
! Отговори
Василев преди 14 години
Крадеца вика: дръжте крадеца!
646
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 14 години
Изобличителката - тя стриктно е спазила Партийната повеля "Да се съсипе кандидатурата и удари по "власт имащите на деня" с възможно най-звучния и скандален шамар. Е, като имаш ресурса и желанието остава самото действие. Има един лаф "да не се дебнем, че ще се хванем" типичен за НАС, малцина са тези които не са уязвими по един или друг начин, защото мисленето ни, ценностите ни, морала ни са такива, че в болшинството ни сме АНДРЕШКОВЦИ ... какво да се прави, това сме НИЕ ... за съжаление
645
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
646, абсолютно си прав/а! Уцели проблема на 100 % - не е важно какви съм ги забъркал, важно е да не се шуми и никой да не ми търси сметка. Този филм сме го гледали досега при всички правителства, сега го гледаме и от Бат Бойко с неговите юнаци. Който си мисли, че това не са бивш (и настоящи) комунистически протежета, които са драпали за власт с всички средства, живее в илюзии за светло бъдеще.
644
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 14 години
Никой от вас не запита какви са били мотивите и идеите на едната или на другата. Кандидатката-преди години я приемат за евродепутат, ала тя няма и идея що е то да си Евродепутат.Поради това безхаберие и липсата на цел, тя пропуска да закрие или продаде собствената си фирма с мисълта, че ако не се разкрие келипир от евродепутатстването, ще се върне към бизнеса си и едва когато пред очите й се разкрива переспективата, тогава предприема действия, за да спази закона който съвсем умишлено е нарушила