Новият циклотрон във Варна го има с помощта на ГЕРБ

Борисов: Десислава Атанасова настояваше да осигурим пари за апарата
Обновена: 30 мар 2013 15:16 | 30 мар 2013 15:15,
426
Новият циклотрон във Варна го има с помощта на ГЕРБ
Бойко Борисов. Снимка: Булфото, архив

Обещахме на Варна болницата с високотехнологична апаратура и днес обещанието ни е изпълнено – честитя на варненци първия в България циклотрон, който позволява раковите заболявания да бъдат откривани в най-ранен стадий. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по повод открития днес циклотронен комплекс в университетската болница „Св. Марина“ във Варна, цитиран от "Фокус"

„Тази болница е поредното доказателство, че от ГЕРБ изпълняваме приоритетите в здравеопазването, които обявихме. На откриването на болницата днес беше поканена Десислава Атанасова, защото тя настояваше правителството на ГЕРБ да осигури 5 милиона лева за изграждането на циклотрона.

Тези изследвания, които вече ще се правят във Варненската болница, са изключително важни за диагностиката и лечението на онкологичните заболявания. До сега те се внасяха всяка седмица със самолети от чужбина и струваха много повече пари на здравната ни система“, коментира Бойко Борисов.

Още по темата

Със заработването на циклотронния комплекс и инвестициите, направени от правителството на ГЕРБ през 2012 година на стойност 18 милиона лева за изграждането на онкологичен център с два линейни, ускорителя във Варна, и с едно от последните решения на нашите министри за осигуряването на още 5 милиона лева за закупуването на апарат за радиохирургия, болница „Св. Марина“ се превръща в лидер на медицината и борбата с онкологичните заболявания в България, каза още Бойко Борисов.

Председателят на ГЕРБ коментира, че тези инвестиции в здравеопазването станаха възможни и са част от концепцията на правителството на ГЕРБ за борба с онкологичните заболявания, която е доразвита и в предизборната програма на ГЕРБ.

Тази концепция я реализирахме в още 12 лечебни заведения в цялата страна. До края на месец юни всички тези болници ще имат нова високотехнологична апаратура за диагностика и лечение на онкологични заболявания. Днес Десислава Атанасова ме информира, че вече има издадено разрешение за строежа и на циклотрона в София.

Неговото финансиране беше осигурено отново с помощта на правителството на ГЕРБ. С построяването му ГЕРБ ще изпълни още едно от обещанията си пред пациентите и повече хора ще могат да се изследват по-бързо“, заяви Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


426
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
302
0
 
2
 
! Отговори
Петко преди 11 години
ГЕРБ СА ИНВЕСТИРАЛИ 18 мил за този циклотрон - Евала
301
0
 
2
 
! Отговори
Ива преди 11 години
Много е важно да се обръща сериозно внимание на здравеопазването в страната и на местно ниво. Факт е , че във Варна има такава уникална техника - чисто нов циклотрон, който да улавя раковите клетки в начален стадии. Няма значение кой го е направил - факт е. Радвам се, че ГЕРБ поемат такъв ангажимент и работят по наболели въпроси във Варна, мога само да ги похваля за инициативата им.
300
0
 
2
 
! Отговори
3434 преди 11 години
от герб,от правителство в оставка на герб или от бойко борисов.
299
0
 
4
 
! Отговори
Ъпсурд преди 11 години
Чупка, бе ***!Затвори десетки болници с трагични последици за хиляди хора, докато ако ти вдигнеш кръвно от преяждане с пържолки веднага припкаш до ВИП-отделенията на Правителствена на беседа с ходжи и мюфтии, а влюбеното Лили идва да ти мачка ушичките и тиквичките !
298
1
 
5
 
! Отговори
Коко преди 11 години
ББ и ГЕРб май не разбират, че това с Варненската болница не е за тяхна възхвала, а напротив.Много са се объркали горките гербери.
297
1
 
5
 
! Отговори
до 324 преди 11 години
До hg ПРАВ СИ!!! Това са парите на данъкоплатците, а не на тиквата
296
1
 
10
 
! Отговори
hg преди 11 години
ПАРИТЕ ЗА АПАРАТА СА ОТ БЮДЖЕТА НА БОЛНИЦАТА КЪВ ГЕРБ КАКВА ПОМОЩ , БАСИ НАГЛИТЕ ТИЯ , ДА ПРЕСТАНАТ ДА СИ ПРИСВОЯВАТ ВСИЧКО , СВЕТА НЕ СЕ ВЪРТИ ОКОЛО ТЯХ , КОЛКОТО И ДА ИМ СЕ ИСКА , БИЛИ НАСТОЯВАЛИ .... ДА НАПОМНЯ ДУМИТЕ ББ , ЧЕ ЩЕ ПРЕВЪРНЕ ВАРНА В СЕЛО И ЧЕ НЯМА ДАДЕ И ЛЕВ ЗА ТОЯ ГРАД , ЗАТОВА ВСИЧКИ ПАРИ СЕ НАСОЧВАХА КЪМ БУРГАС И ДА ПРЕСТАНАТ С МИТОЛОГИЯТА ЧЕ ВАРНА И БУРГАС СА ПОЛУЧАВАЛИ ЕДНАКВИ СУМИ ОТ ЕВРОФОНДОВЕТЕ , ВАРНА НЕ ПОЛУЧ1И ЕДНА СТОТИНКА ОТ НАЧАЛОТО НА МАНДАТА НА ГЕРБ.......
295
1
 
4
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Абе Ванка,вие там несе ли наядахте в тая София и другаое живеят хора и се разболяват! По хубаво за това да отидат парите отколкото в джоба на С.С, А.Д.Л сие!Забравихте много бързо господа ,,АСПИРИНЧЕТА,,
294
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е измислена партия Герб от олигарсите мутрите и разбойниците защо ти не я измисли или създаде бедни ми и ограбен българино от 23 годишния криминален преход а сега умело те внедряват в нея и понеже си наивен им се покланяш ,моля те недей вече става по беден и по болен!
293
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този циклотрон го има въпреки герб.
292
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
рязали са лентичката ,ТВА Е ТЯХНАТА ПОМОЩ
291
2
 
9
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 11 години
Май паричките за този циклотрон са ги взели от печалбата на АЕЦ-а...Защо не каже истината по този въпрос, а се фука, че "ГЕРБ" били осигурили парите...От собствения си джоб ли?Наглеци...
290
0
 
8
 
! Отговори
Ванката преди 11 години
Не е ли популизъм да се говори колко щедри са били от правителството за лечебните заведения в провинцията и в частност в село Варна..Дадоха апаратура за 5 милиона, а само една болница в шопето е дооборудвана с техника за 30 милиона, явно всички лични лекари на министри и депутати работят там? Какво стана с малките болници, закрити заради дългове от няколко милиона, кой ще се погрижи за тези българи,ли просто бедните да измрат, но тогава кой щи ви избира и вярва на празните ви обещания????
289
2
 
14
 
! Отговори
син фен преди 11 години
д-р СРЕТАН ЙОСИЧ открива ТИКВОТРОН в София.
288
2
 
9
 
! Отговори
Брат Карамазов преди 11 години
От закуските ли спестиха или допълнително крадоха за пиар акция.
287
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Във Варна всичко се случва благодарение на ***,не на герб. Най-вероятно мутробизнесмяните са купили уреда,гърбавите *** са обещали нещоВ замяна и сега се хвалят паляците, че и дон тиква-умния изтипосали на снимка.Банкянския интелигент е казал,че за да се изплати бързо уреда,ще трови живота на много хора още осигурява среда благоприятна за онкозаболявания.
286
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
пълна простащинакогато някой с народни пари каже че имаме нещо благодарение на негоси е израз на незачитане и пренебрегване на народа абе направо си е подиглавка в лицетоявно българина е оценен като много задръстен за да му се пробутват такива номера
285
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В другата статия по темата пише, че уреда е закупен със средства на болницата, а тук- "благодарение на ГЕРБ". Кое е вярното и кой хвърля прах в очите на хората
284
1
 
12
 
! Отговори
Farabundo преди 11 години
Не знам защо, но най-върлите защитници на Боко са все жени...Ето и тук Валенцето разголва нежна гръд за да поеме залпа срещу неоправдания и неразбарания. Искам да ви върна в реалността. Там само заради скандала с Мишо Бирата, участниците трябваше да си подадат оставките и да бъдат разследвани. Това е!!! Нищо повече не е необходимо да се говори кой какъв е и дали е спасител или поробител. А ние какво - местим въздуха, городо размахвайки някакви цифри...
283
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ са нахалници !