Цветанов говорил с евродепутати за чистката в МВР

Атакуват ви, защото имахте успех, успокояват го те
165
Цветанов говорил с евродепутати за чистката в МВР
Цветан Цветанов и Манфред Вебер. Снимка: ГЕРБ

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е запознал евродепутати от ЕНП с актуалната политическа обстановка у нас „след поемането на властта от коалицията БСП, ДПС и националистите от "Атака", съобщиха от пресцентъра на Групата на ЕНП. 

През втория ден от работното си посещение в Брюксел Цветанов разговарял с германския евродепутат Михаел Галер. Бившият вътрешен министър го информирал „за драстичните промени и политическата чистка, започнали от първия ден в МВР“. По думите му изваждането на ГДБОП от структурите на МВР води до освобождаване от парламентарен контрол и отчетност пред обществото.

С мотива "слаби резултати" вчера министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев поиска оставките на директорите на областните дирекции във Видин, Кюстендил, Монтана, Плевен и Търговище. "Неупражнен контрол" струва поста на шефа на СДВР старши комисар Валери Йорданов и на началника на столичното Трето РУ „Полиция” комисар Валентин Симеонов. Йовчев беше категоричен, че не става дума за чистка и даде месец на останалите областни директори за резултати в работата.

Галер бил силно притеснен, че предприетите реорганизации в спецслужбите у нас водят до възраждане на бившата Държавна сигурност и могат да застрашат не само сигурността на България, но и сигурността на целия Европейски съюз.

Още по темата
Манфред Вебер, зам.-председател на Групата на ЕНП, е уверил Цветан Цветанов, че е респектиран от успехите, постигнати в борбата срещу организираната престъпност при управлението на ГЕРБ и че изцяло го подкрепя. „Видно е, че тройната коалиция дойде на власт с манипулации и трикове. Сега управляващите се занимават с реваншизъм и чрез законодателните предложения в областта на сигурността явно подкрепят възстановяването на организираната престъпност на нивата отпреди 2009“, отбелязал Вебер. Според германския евродепутат Европа трябва да се замисли дали да инвестира в региона, когато голяма част от европейските средства биха могли да попаднат в нечисти ръце, или да не бъдат използвани по предназначение.

Френският евродепутат Вероник Матъо, координатор в комисията за граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи и в комисията за организираната престъпност и прането на пари, е категорична, че не трябва да се допуска обезсмисляне на направеното досега в системата на сигурността. Според нея предприетите промени в МВР ще доведат до неефективност в контрола и борбата с организираната престъпност.

„Атакуват ви, защото имахте успех в тази борба и сега искат да ви унищожат политически. Оздравихте част от съдебната система, засилихте функционирането на ГДБОП в консултации с евроатлантитеческите партнъори. Трябва да се устои на този натиск, за да не се разпространи заразата на организираната престъпност в цяла Европа“, подчертала Матьо.

И тримата евродепутати смятат за необходимо да бъдат информирани всички европейски институции и Венецианската комисия за случващото се, както и да се предизвика дебат в Европейския парламент. Те обещали да алармират колегите си от ЕП за тревожната ситуация в България, свързана със законодателните предложения в областта на сигурността, които могат да доведат до тежки санкции от страна на ЕК, а така също и до спиране на евросредства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
1
 
! Отговори
Кучето преди 11 години
Тоя негодник Цветанов явно работи срещу България! Гербаджиите вече имат опит в такава диверсионна дейност - правеха същото и при Тройната коалиция! Дано скоро да попаднат, където трябва - в затвора, за да не вредят повече на България!
110
5
 
2
 
! Отговори
Пич преди 11 години
СерГЕЙ ПОКАНИЛ БРАТЯ ГАЛЕВИ ДА СЕ ПРИБЕРАТ , ХОРИЗОТА БИЛ ЧИСТ, ИМАТЕ ПОЛЕ ЗА ДЕЙСТВИЕ.
109
5
 
3
 
! Отговори
Дядо преди 11 години
ПАДА ИМУНИТЕТА НА ЦВЕТАНОВ , КОМУНИСТИЧЕСККАТА МАФИЯ ТЪРЖЕСТВУВА
108
5
 
10
 
! Отговори
Венелин преди 11 години
"Те обещали да алармират колегите си от ЕП за тревожната ситуация в България, свързана със законодателните предложения в областта на сигурността, които могат да доведат до тежки санкции от страна на ЕК, а така също и до спиране на евросредства."Цецко твоята е ясна. Защо трябва да плюеш България, правителството, гл. прокурор, който ти сам си избра. Брюксел няма да те спаси от греховете ти и от присъдата!
107
3
 
6
 
! Отговори
1 преди 11 години
До Анонимен-122,тиквата ли ти каза затова.
106
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименSHOP KAKYV LI SHOP SI TI PODLEZURKO NA PARTIQ GROB
105
13
 
5
 
! Отговори
Shop преди 11 години
Това единствено гласче дето ви качи на власт дали нема да обиди дебелобузите чичковци? Гея поне да беше се извинил тоя...руски ***... Добре, че беше Бойко, и с това се нагърби, да ни спасява репутацията.
104
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Серго с тая държавна субсидия, трябва да се приключи! Да се оправят с членски внос и дарения!
103
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На този Манфред Вебер ли, ГЕРБ напълни гушата с пари от държавната субсидия ?Сега е приклещен да защитава и успокоява Цецо, защото иначе ще бъде изпята песничка .
102
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вчера ти писах тройка младежо, но сега сам се върна в детската градина! ХАХАХАХАХА!
101
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
***, като изтрезнееш, прочети кви си ги писал. Това, че съскаш хората за войни и да се трепят не знам дали ще има реакция от Прокуратурата, но реакция ще ИМА!
100
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да, ще ги спрат благодарение на Цецо! Браво Цецо!
99
6
 
4
 
! Отговори
Цветанчо преди 11 години
Другарко,пък Станишев а бий!
98
3
 
2
 
! Отговори
тъпчо преди 11 години
до 121. Ай бе, тате, ела! Ела бе! Ела ла*нар смотан!Саааааааааамо ми ела!:)))
97
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде Цвъчко още една седмица и имунитета пада, Цацата те чака.
96
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Май ще ни спрат пак европарите, честито. Да видим сега как БСП ще увеличи пенсиите и заплатите. Не че са се канили да го направят де.
95
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това малоумното се е набушило с амфетки или нещо друго и баща си не познава! ХАХАХАХАХА!
94
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А за това, че си каза за еврата щи отпоря кожицата от бой. Баща ти.
93
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Синко, идвам скоро! Чакай ме! Баща ти.
92
8
 
1
 
! Отговори
VIVA GERB!!! преди 11 години
da, falshificirahme, sega falshificirame i v budeste pak ste falshificirame, NO bez da izpolzvame izmamata, arsenalat ot kriminalni narusenia i onistojavaneto na faktite.Nie izgrajdame fakti, nie obu4avame svidetelite kak , pred kogo i po kakv na4in da davat pokazania i izpolzvaiki istinata i cialata istina ot koiato imame nujda ste minem s dvata kraka ovat zakona , no pone s ednoto kutre ste sme za zakona, koeto e edinstvennia na4in da pobedima organiziranata prestypnost. VIVA GERB!!!