Джевдет Чакъров: Готови сме на преговори с ПП-ДБ за правителство

Той посочи, че са водени от това, че ситуацията в страната е такава
12 юли 2024 09:32, Нели Христова
83
Джевдет Чакъров: Готови сме на преговори с ПП-ДБ за правителство
Снимка: БГНЕС

"Да. Ние бихме проявили разум за диалог с ПП-ДБ. Нека видим каква програма биха представили и какви цели", заяви Джевдет Чакъров на влизане в парламента.

Той посочи, че са водени от това, че ситуацията в страната е такава.

"Иска се стабилизиране на политическата ситуация. Ние съзнаваме нашите отговорности и предизвикателства. Добре би било и другите политически сили да осъзнаем всички".

Повтори, че са готови за диалог и "ако има разумни предложения, които са добри за страната, ние бихме ги подскрепили".

По отношение на ситуацията в ДПС каза, че изобщо не може да става дума за разцепление.

"ДПС винаги е била монолитна", каза той.

Чакъров посочи, че отношенията им с другата половина от депутатите на ДПС, които подкрепят другия председател Делян Пеевски, ще се основава на принципите на “демократично управление, действие на колективните органи”.

Чакъров коментира думите на депутата Йордан Цонев за използване на език на омразата от хората, които подкрепят Ахмед Доган.

"Чухме анонса за етнически компоненти. Искам да заявя категорично, че разбирането и философията на Доган, за който можем да кажем, че е в основата на етническия модел в България. Заявявам най-отговорно и категорично, ДПС е за единение на всички в България”, каза той.

Според него е много опасно и никой не трябва да си позволява да се допира до етническата карта.

"Няма такъв момент, ние сме заедно с колегите. Трябва да бъдем заедно, това е нашето виждане заедност”, подчерта Чакъров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от Политика
Преди трусовете, ДПС беше стабилна партия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Когато не си плащаш задълженията към държавата за десетки милиони много удобно е да заплашваш с етнически мир. Всъщност този мир се дължи само и единствено на толерантността и търпението на българите и в никакъв случай от сараите и неговите обитатели.
72
1
 
1
 
! Отговори
Когато не си плащаш преди 3 седмици
мюсюлмани виждат какво прави за тях г-н Пеевски. Това, което не e правено 30 г. за тях, през последните месеци е факт. Ако не беше Пеевски нямаше DPS да е втората политическа сила на страната. първия път Пеевски говори за възродителния процес. Само с 6 месеца работа той изведе политическаTa партия на второ място.Bravo . Peevski.
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ПЕЕВСКИ СЕ ОПИТА ДА ОПРАВИ ГРЕШКАТА НА ДС СЪС СЪЗДАВАНЕТО НА ДПС. НЕ СЕ ЗНАЕ ДАЛИ НЕ Е УСПЯЛ. АКО УСПЕЕ - ЩЕ Е ПО- ВЕЛИК И ОТ ЛЕВСКИ, ЗАЩОТО ЩЕ ПРЕРАЗПРЕДЕЛИ ЕТНИЧЕСКИТЕ ТУРЦИ ВЪВ ВСИЧКИ ДРУГИ ПАРТИИ И НА ДЕЛО ЩЕ ИЗПЪЛНИ ЗАВЕТА МУ, ЧЕ НИЕ, БЪЛГАРИТЕ, НЕ ДЕЛИМ ХОРАТА ПО ЕТНОС И РЕЛИГИЯ. НО ТЕ НАС - ДА. ЖАЛКО, НО Е ТАКА.
70
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ХРИСТО ЛОДКАРЯ ЩЕ Е ПОСРЕДНИКЪТ С ДПС НА ДОГАН?!
69
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ХА ХА ХА ХА!!! ДОГАН ЗАСТАНА ЗАД КИРО И ЛЕНА!!! ДА ИМ Е ЧЕСТИТО!!!
68
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
алкохолизираният и бизпаричен дъртак Доган нищо не може вече,структури по места без пари ще се саморазпуснат ,на изборите ДПС ще са с 50% по-нисък резултат.
67
2
 
2
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 3 седмици
ТИЯ СА КАТО ОНАЯ ГОЛАТА, ЗАД ПАРАВАНА В КАБИНЕТА НА ДОКТОРА:---" Докторе, аз съм готова, ВИЕ готов , ли сте....?"
66
1
 
2
 
! Отговори
Море преди 3 седмици
, 2024 г, не в Росенец Щжом са готови, нека да си преговарят. Може и да си повтарят, че са българи. Колкото и да им се иска, те са турци мюсулмани. Като Мюмюн Мюмюна им. Може и Дженден да е кръстен на дядо си Чакър. Както и Ахмед, на дядо си от Разградско. Така е с турците и партията им. Помаците ги преебаха. На последните избори. Честито на социолозите им. Там, някъде в Росенец.
65
3
 
1
 
! Отговори
uha преди 3 седмици
Етническият компонент Данчо Ментата си е от етноса корупчия и крадци. Ако ДПС се отърве точно от тоя етнос - всички ще гласуват за него.
64
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Вие сте готови със всеки, само да сте на софрата. Сега да ги видим харвардските какви ще ги лъжат. Най вероятно, ще минат с номера ... вече го няма пеевски, значи може.
63
3
 
7
 
! Отговори
Съвет преди 3 седмици
Кирчо, Асенчо и Никито да стискат здраво сапуните ако ги поканят на плаж в Росенец
62
4
 
9
 
! Отговори
Ох Киро,ох кеф преди 3 седмици
Готвят им мазно кафе на ППто, на терасата на теферич в Росенец с поглед към пристанището. Само дали сега Христо ще дойде с яхта?
61
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ппдб ще направят грешка ако тръгнат за правителство..да не се залъгваме..тези старите муцуни са играчи от класа.Ще ги изработят пак ппейците и после ,Киро и ко.ще ревът..
60
8
 
8
 
! Отговори
Икариев преди 3 седмици
Пеевски е новия патриот. Внедри се във ДПС и спечели доверието на Доган. След като достигна най-високия пост, вместо да мишкува там, се опита се да разруши ДПС. Е не успя, и беше ясно че няма да успее , но заслужава почит затова. На следващите избори ще гласувам за него.
59
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Герои на Чалгария, готови ли сте за Свинския Райх? Прасетата ще управляват хората! Айн Волк, Айн Райх , Айн цу Цвайн Цу драйн цу Швайн! Прасетата ще триумфират! Да дойдат консервите Русенско Варено!
58
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Разумът ще победи и най-после ще се състави нормално и работещо правителство. Да се надяваме, че всички са си направили необходимите изводи, особено ППДБ, и няма да се повторят направените про.сто.тии. България няма друг изход освен истински реформи и отлепяне от дъното. Който се мисли за голям хитрец и манипулатор, сам ще се набута и ще отнесе негативите. Този път наистина старият свят трябва да си отиде
57
2
 
8
 
! Отговори
Ракитаков преди 3 седмици
Медя Джолан правеше сметка ДПС да излезе от изолация с помощта на пеевска, а тя оък тръгна да му прави преврат и затова се наложи да бъде изхвърлена от харема.
56
9
 
13
 
! Отговори
Реалист преди 3 седмици
В крайна сметка излиза така, че Боко ги изработи всичките и сега им гледа сеира. А ГЕРБ се оказва най-стабилната партия.
55
6
 
6
 
! Отговори
Гражданин преди 3 седмици
До 45. Пак ли почна с дитирамбите за променкаджиите? Пич, казах ти, че си смешен и жалък с тези постове. Хората ги разбраха, че са тотални неможачи и шарлатани - резултатите от изборите нищо ли не ти говорят?
54
8
 
7
 
! Отговори
БГ мрази ДПС преди 3 седмици
Никой не ви иска помощта турчалани, българите ви мразят, вие сте етническа, противоконситуционна партия и трябва да умрете, и тия за Доган и тия зад Пеевски сте за приключване.