Чакъров: Готови сме на диалог, да видим целите на ПП-ДБ

ДПС има съпротивителни сили да се пребори с проблемите
15 юли 2024 15:24, Елка Василева
45
Чакъров: Готови сме на диалог, да видим целите на ПП-ДБ
Снимка: архив, БГНЕС

Нека видим програмата и целите на ПП-ДБ за втория мандат и тогава ще излезем с позиция. Ще водим диалог с всички партии в парламента без „Възраждане“, „Величие“ вече няма. Това заяви пред БНР съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров, който бе изключен от парламентарната група на Движението.

"Нека да видими ПП-ДБ с какви аргументи ще отидат при президента за втория мандат и какво ще представят. Може да си поставят краткосрочни цели с идеи да се състави правителство. Ние ще сме диалогични, така че да кажем на обществеността и аргументите за позицията ни. Но независимо от програмата и целите сме готови за диалог. Нека да видими дали ще има трети мандат", коментира д-р Джевдет Чакъров.

Още по темата
Той обясни, че върви отбранителен процес и позициите на структурите, обръщението на д-р Ахмед Доган показват, че движението има съпротивителни сили да се пребори с проблемите и да се стабилизира.

За мафията в ДПС и скандала той коментира: "Младите хора посочват, че това са внушения и манипулация. Сещам се за Десетте божи заповеди, в деветата е не лъжи и не лъжесвидетелствай против ближните си. Няма да сляза на това ниско ниво, но хората ме познават в качеството ми на лекар, хирург и хуманист и те знаят, че никога не бих използвал подходи, които се визират. Категорично заявявам, че нямам такива отношения с бизнесмени. Държим си на принципите и си взимаме поуките от не кратката ни история".

За срещата си с Ахмед Доган Чакъров заяви, че "са обсъждани текущи въпроси и ние винаги в ДПС сме работили по този начин".

„Колективните органи дебатират проблемите, партията ни функционира демократично“.

Относно управлението на ДПС като съпредседател д-р Джевдет Чакъров заяви, че "върви нормален процес с подписването на документи – финансовите парафира той".

Според него е нормално присъствието на Мустафа Карадайъ в Росенец. "Той е бивш председател на ДПС, не виждам нищо извънредно. Напротив, така се прави, защото имаме европейски подход и добри демократични примери. Всеки има позитивен и негативен опит и опитът трябва да се споделя“.

Кой да е лидерът на ДПС посочвал Ахмед Доган, но съпредседателят на Движението заяви: "Не очаквайте аз да давам оценка за това по какъв начин решава нашият почетен председател, към когото всички имаме уважение  и признателност. Той е от утвърдените лидери, които първи посочват евроатлантическия път на страната ни още през 1990 г. Кандидатурите се обсъждат от колективните органи, винаги се е тръгвало с добри намерение и планове, но в конкретния случай видяхме едноличния, авторитарен подход на Пеевски и видяхме призива на Доган към всички структури в страната. От всички структури в страната има подкрепа за обръщението и призива на Доган."

Д-р Джевдет Чакъров коментира и създаването на нова партия от кръга около Делян Пеевски. "Разумът трябва да надделее, но ние вече сме преживели такива моменти и то не еднократно, и сме видели, че те даже не са успели да влязат в НС. Съпротивителните сили на ДПС са на необходимото ниво и изборът е на колегите. ДПС е преживяло тези моменти и по принцип в България, има ли партия, отцепила от основния политически субект и да е успяла?"

За дълговете на Доган към ТЕЦ Варна д-р Чакъров заяви, че няма информация.

И припомни, че заседание на Централното оперативно бюро (ЦОБ) на ДПС не е имало от 24 февруари т. г., а за ново ръководство на Движението ще заседават колективните органи.

"Като се вземе решение за свикване на колективните органи, цялата общественост ще бъде информирана", обеща д-р Чакъров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Шиши е уредил нещата между пп и дпс - целите са ясни -,, работа , работа ,, както в предишната сглобка
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Pochatniat laureat hvanal novoto nachalo ot drugia krai ;)))
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Mutri out! Mafia out!
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Fake news. Vie s danakoplatcite ne iskate da govorite, ne iskate da deistvate v polza na choveka, mnogo ste navirili nosove...dps diktatorska mafia mutri out!
37
0
 
0
 
! Отговори
ДПС са демократична преди 1 месец
Партия. Открито обсъждат РЕШЕНИЯТА, които е взел Сокола!!! СмеШ ници.
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
РУСНАЦИТЕ АКТИВИРАХА "АГЕНТ ДОГАН" И МУ ПОДЛЯХА ВОДА ----ДРУГОТО СА ПРАЗНИ "КРЪЧМАРСКИ ПРИКАЗКИ".
35
0
 
2
 
! Отговори
лидер преди 1 месец
Великият лидер" не може да греши, дори когато ти натресе санкционирания за корупция Пеевски за шеф на партията.
34
2
 
1
 
! Отговори
ДПС ФАЛИРА.... преди 1 месец
ЕВРОПА ВЕЧЕ НЕ ДАВА ПАРИ ЗА КУХИ ПРОЕКТИ НА ЦАНКОВ КАМЪК, А ДАВА ПАРИ САМО ЗА ОРЪЖИИНИ САМОЛЕТИ, ЧЕ СА НИ НАЛАЗИЛИ ЕВРАЗИЙЦИТЕ....
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В ЕДНО ИЗРЕЧЕНИЕ ДОГАН И БОРБА С КОРУПЦИЯТА! РАШКОВ И БОРБА С КОРУПЦИЯТА! ЗАКОНОДАТЕЛСТВО СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА ОТ ХОРА СЪЗДАЛИ ЗАКОНИ НАД КОИТО КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД УМУВА МЕСЕЦИ НАРЕД, А ПРЕЗИДЕНТА СЕ МОЛЕШЕ КОЙ ДА СТАНЕ ПРЕМИЕР НА СЛУЖЕБНИЯ КАБИНЕТ! НИКОЙ ФЕРМЕР НА ТЕЗИ НЯМА ДА ИМ ДАДЕ ШАНС ОВЦЕТЕ ДА ИЗВЕДЕ НА ПАША!НЕКАДЪРНИЦИ!
32
0
 
2
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 месец
Тия 40- млн.лв. дефицит ше си ги гушнал от БЮДЖЕТА - ако влязат в Правителството!
31
0
 
5
 
! Отговори
ХАЙДЕ, ХОЛАН.... преди 1 месец
Всички знаят че ДПС има над 40- млн. ЗАДЪЛЖЕНИЯ....само Чакъров, Аталай и Исмаилов не знаят....ХАХАХАААА....ТОВА ВЕЧЕ НЕ Е ТАЙНА, БЕ АРКАДАШ....ХАХАХАААА.....АЙДЕ. СТИГА ЛИЦЕМЕРНИ ПРИКАЗКИ!!!!
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво! Има условия за анти-корупционно мнозинство, което да премахне корупцията на такива като Буци.
29
0
 
0
 
! Отговори
ДъПъСъ - Доганско: преди 1 месец
"без Възраждане"...Мдааа,явно с всички останали шарлатани,***,джедаи,мYтри и светлинни войни може да се сглобите и да разпределяте порциите,онбаши, само с Възраждане не можете :) :) :) По-добра реклама от това - здраве и берекет :) :) :)
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ФУРНАЖИЙСКИ ЛОПАТИ! ТО ЗАТОВА НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ПРАВИ С ТЯХ ПРАВИТЕЛСТВО. ДНЕС СА С ЕДИН, УТРЕ С ДРУГ. ИСКАТ ДА СА В СЯНКА, АМА ДА ВЗЕМАТ ПАЙ ОТ ПАРИТЕ И БЪЛГАРСКИТЕ ИМОТИ. ТРОЯНСКИ КОН НА ТУРЦИЯ СА ХОРАТА НА СУЛТАНА НА БЪЛГАРИЯ-АХМЕД ДОГАН.
27
0
 
2
 
! Отговори
ЛЕЛЯ ПЕНА преди 1 месец
И ТОЗИ,ДЕТО НЕ СИ ЗНАЕ ПАРИТЕ НА ГЪРБА НА ДПС (ЧЕТИ БЕДНИ ИЗБИРАТЕЛИ) СЕДНАЛ ДА ГОВОРИ ВРЕЛИ,НЕКИПЕЛИ.ВСИЧКИ СА "КРАСТАВИ МАГАРЕТА" В ТОВА ПРОКЛЕТО ДПС!
26
3
 
0
 
! Отговори
Василев преди 1 месец
Бойко Борисов никой не го иска за коалиционен партньор, след като излязоха скандалните снимки от резиденцията и шкафчето, само Делян го иска, но пък него Магнитски не го иска!Така че добре е за евроатлантизма, ако се направи коалиция анти Борисов-Пеевски с неговите депутати!!!Агент Марвин Гикс!ЦРУ!!!
25
1
 
6
 
! Отговори
1 преди 1 месец
Тоя като го видя и пушката ми сама се вади от калъфа, жалко че е въздушна.
24
1
 
4
 
! Отговори
Турска еническа-- преди 1 месец
--партия ! Естествено ,че ще бият шута на Пеевски ,всеки който е очаквал друго да иде да се прегледа !
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПЕТОРНА коалиция? !? Мама миа!!!
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е нещо като дежавю за Триглавата ламя. Колко прозрачно, чак замириса, но не на море, а на клозет.