Русия поиска ареста на Юлия Навальная, а тя отново напомни: Путин уби Алексей

Тя е обвинена в участие в екстремистка организация
9 юли 2024 19:04, Нели Христова
51
Русия поиска ареста на Юлия Навальная, а тя отново напомни: Путин уби Алексей
Снимка: БГНЕС

Съд в Москва нареди Юлия Навальная, съпругата на покойния руски опозиционен политик Алексей Навални, да бъде арестувана задочно, каза нейният говорител във вторник.

Басманният районен съд в Москва обвини Навална в "участие в екстремистка организация", каза нейният говорител Кира Ярмиш в публикация в социалните медии.

В публикация в Twitter Навальная написа:

О, какво няма да е обичайната процедура? Чужд агент, после образуване на наказателно дело, после арест?! Когато пишете за това, моля, не забравяйте да напишете основното: Владимир Путин е убиец и военнопрестъпник. Мястото му е в затвора, и то не някъде в Хага, в уютна килия с телевизор, а в Русия - в същата колония и същата килия 2 на 3 метра, в която уби Алексей.

Алексей Навални почина на 16 февруари в наказателната колония в Сибир, където излежаваше 19-годишна присъда, след като беше признат за виновен в създаване на екстремистка общност, финансиране на екстремистки активисти и различни други престъпления през август.

Той вече излежаваше присъди от 11 години и половина в заведение с максимална сигурност за измама и други обвинения, които винаги е отричал и е твърдял, че са политически мотивирани.

Навални беше най-известният опозиционен лидер в Русия и прекара години в критикуване на Путин, който е на власт от близо четвърт век, с голям личен риск. Смъртта му дойде седмици преди президентските избори в страната, планирани да започнат в цялата страна на 15 март, които се възприемат от международната общност като нещо повече от формалност, която ще осигури на Путин пети мандат на власт.

Смъртта на Навални беше посрещната със скръб и гняв по целия свят, както и в Русия
, където най-малките прояви на политическо несъгласие носят огромни рискове.

Той се върна в Русия през 2021 г. от Германия, където беше лекуван след отравяне с "Новичок", нервнопаралитично вещество от съветската епоха. При пристигането си Навални беше бързо арестуван – по обвинения, които той отхвърли като политически мотивирани – и прекара остатъка от живота си в затвора.

Съпругата му Юлия Навальная обвини руския президент Владимир Путин през февруари, че е отговорен за смъртта му и посочи, че ще вземе мантията на съпруга си за "щастлива, красива Русия".

Навална публикува осемминутно видео в социалните мрежи на мъртвия си съпруг, в което казва, че Путин "уби бащата на децата ми, Путин отне най-ценното, което беше моят най-близък и любим човек".

Тя каза, че руските власти "крият" тялото на Навални в опит да прикрият причината за смъртта му - "лежат патетично" и чакат "да изчезнат следите на друг от Новичок на Путин".

Кремъл отхвърли всякакви обвинения за участие в смъртта на Навални.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от Русия
Моди към Путин: Смъртта на деца е много болезнена
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
1
 
! Отговори
Паню Баирски преди 2 седмици
Жалките руски въшкарници ще си платят за всичко?
42
5
 
9
 
! Отговори
Пълна Погнуса преди 2 седмици
И Копейките продължават да ръсят гнусен цинизъм! Тия Мутанти не спират да парадират, че откакто са се поклонили на Антихриста от Кремъл, у тях не е останало нищо човешко!
41
7
 
10
 
! Отговори
между сесиите преди 2 седмици
с клиентите на тази остава ли и време за изявления?
40
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не веселата вдовица не й остава време да отрони една сълза за Нахални
39
7
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 седмици
В момента Мордор е едно към едно с антиутопията "1984" на Оруел. Който каже нещо само срещу режима на Големия Брат, в случая Голямото Джудже и веднага от "Министерството на любовта" го вкарват в стая 101, от която няма излизане
38
9
 
7
 
! Отговори
Шерп преди 2 седмици
Сбабичосаната *** да основе асоциация заедно със Зельонская и да я нарекат пaчaвpи без граници. И да реват по телевизионните студия. И без това кoкauнозависимия ще посети Алиаксией в казана в шестия кръг скоро, та тя ще има свободно време....
37
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Къв Навални...това е конспирация на "прогнилия запад..с участието на Украйна"- такъв човек руски гражданин... въобще не е съществувал ..украинците са внедрили и убили за да дискредитират нашите ценности... той си е украински таен агент и чрез тайно вещество от американските лаборатории на украинска територия са искали да заразят нашият ген - на свободни богобоязливи хора- ам не им се е получило..Това е западна провокация с украински агент- тъй казва ВовкаГоспод дълбока дупка да му дава..
36
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Защо не дадат тялото на Навални на майка му да го погребе? Все пак "мъртвият не ни е враг". Зверове!
35
9
 
8
 
! Отговори
Нане Вуте преди 2 седмици
Що не се скрие тая пиянчуга! Все едно никой не я брои за нищо.
34
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Според оскъдните данни от интернет Новичок е много силно отровно вещество. Една капка е достатъчна да убие човек за няколко минути.Как така навални са го пръскали с новичок пък той яидиш ли нищо му нямало.
33
9
 
10
 
! Отговори
81 преди 2 седмици
Извините русофили, но:Мамичката Ви нацистка!
32
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А онзи Гроздев, той не каза ли нещо? Гроздев, дето го изкараха голям журналист и беше баджанак на Навални.
31
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Що да не направиш малко парици от смъртта на мъжа ти , сега е момента , интерес има .
30
8
 
8
 
! Отговори
аха преди 2 седмици
Има известна закономерност. След всеки по-сериозен удар на Русия върху хунтата, се активират разни като тази и/или се прави "висок форум". Затова напоследък само слушаме писъци на сламени вдовици и гледаме "срещи на върха". Впрочем, тези срещи се превръщат във все по-големи излагации, така че е по-добре да ги разредят.
29
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
С пък майката на Навалная каза , че Джуджето се плеска с когото му падне . Първо с Шойгу , а сега с други - само от фътм-ак нагоре. . В РоZZия е пиди-раZZия до шия
28
12
 
12
 
! Отговори
Анал Лютви преди 2 седмици
Путин ще почине от a. нални болки.
27
7
 
5
 
! Отговори
Далеч от BG преди 2 седмици
До 11 , аве идиотттт той най вероятно ще забрави да се кандидатира за втори мандат. Слава на велика РУСИЯ.
26
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Льо Пен, яко се издъни! Да внимава какво пие?
25
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Съдът в Хага е строг, но справедлив! След доброволно явяване и самопризнания, присъдата се намалява наполовина!
24
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Навални разбра, че Путин не успя да го убие първия път с новичок и се върна да му поправи грешката. Имаше нужда от нещо по-силно от новичок.