9-те млн. лв. на Масларова

Прокуратурата повдига обвинение срещу лявата депутатка
22 яну 2010 17:47,
139
9-те млн. лв. на Масларова
Снимка: БГНЕС

Очаква се до десетина дни прокуратурата да повдигне обвинение срещу бившия министър на труда и социалната политика Емилия Масларова, съобщиха за БТА източници в Съдебната палата.

На 5 ноември 2009 г. главният прокурор Борис Велчев поиска снемането на депутатския имунитет на Масларова, която е разследвана за престъпление по служба.

Според прокуратурата, докато е била министър, тя е нарушила своите служебни задължения, регламентирани в Закона за обществените поръчки, и е набавила за себе си и за Венцислав Иванов Драганов  9 807 000 лева.

По случая се работи от август 2008 г., когато е започнала предварителната проверка.

Предисторията: още през 2007 година социалното министерство започва ремонт на работническата поликлиника в Стара Загора и превръщането й в административна сграда.

Реконструкцията излиза на бюджета почти 20 милиона лева.

Интересна подробност е, че работата стартирала през декември 2007 година, а първите 6 милиона фирмата изпълнител – "Стара Загора 2007", получила няколко дни след откриването на строителната площадка.

Шеф на фирмата е споменатият горе Венцислав Драганов. Според прокуратурата той от дълги години е приятел на Емилия Масларова.

Изграденият от Масларова център стана медиен хит през последните месеци, след като периодично разследващите пускаха сводки за това кое колко струва и как е градено.

Още по темата

Проверяваният от прокуратурата комплекс за социални услуги в Стара Загора се оказа 5-етажен, разполагащ с 250 стаи и лукс обзавеждане.

Според строители дори в годините на строителен бум и високи цени 20 милиона лева за такава сграда е прекалено голяма сума.

Най-фрапиращата цена беше за табелки из коридорите – за 35 000 лева.

Те са от плексиглас, покрити с алуминиево фолио. Договорът за изработката им е сключен на 7 юли между министерството и "Арайз" ООД.

А иначе самата сграда бе осветена на 25 май 2009 г от поп, прекъсван от гръмките слова на Масларова:

"Центърът за комплексни социални услуги е вече факт и искрено се надявам, че този пример, този пилотен проект, ще бъде много заразителен. Следващата ни стъпка и поглед са насочени към Варна", каза тогава тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ЕДИН ВЪПРОС :Помните ли някога Станишев да е ходил при стачниците в Гърция ?
74
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Айде не бъди толкова сигурен в себе си щот бая народ са се били в гърдите като тебе и са яли бой кат малки деца... до като се усетят и е късно... независимо от ръста, който го може и знае къде да удря и какви ключове да прилага... с една тръба пък да не ти казвам хора с черен колан- карате как са бягали през глава !!!
73
0
 
0
 
! Отговори
Лайначко преди 14 години
100% съм сигурен бе *** селски, знаеш ли колко като теб съм виждал. Големци по интернет, онлайн чикиджии ;)) Добре че измислиха интернет да има такива като теб къде да се опитват да бъдат значими..
72
0
 
0
 
! Отговори
Дон преди 14 години
До: БОБООООЕй комунистически червей, червените тумори скоро ще бъдете отсранени от всякъде.
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
дотам достига потенциала на Бай-*** ... щом не е съгласен с някои - да го напсува.
70
0
 
0
 
! Отговори
Бубачко преди 14 години
***, вземи се скрий, *** миризлив. И не бъди много сигурен какво ще стане ако се видим, за да не се хванеш за палците, *** нещастно.
69
0
 
0
 
! Отговори
българин преди 14 години
Тази мазна и крадлива дърта *** трябва да е само на едно место- в сливенския затвор. Там ще бъде любимка на закуравелите престъпнички с големи присъди. Проклета да е дано и тя и корумпираната и партия.
68
0
 
0
 
! Отговори
БО––––––––––БОООО преди 14 години
Aми след като нямаш нормални аргументи освен да попсуваш друго не ти остава ;) Ако ме видиш наживо така ще ти секна псувята, че после трудно ще те сглобят и във ВМА гей миризлив !
67
0
 
0
 
! Отговори
Масларката преди 14 години
Тая с кеф бих я набил, а ти?!
66
0
 
0
 
! Отговори
потресена преди 14 години
Как не ви е срам да говорите бе, мръсни комунисти. Вижте и само палтото на социалната ви министърка, което е най-малко 100 000 лева и тогава говорете. *** нагли.
65
0
 
0
 
! Отговори
ba6gad преди 14 години
Много се чудя,защо се провалят обвиненията срещу бивши министри и депутати?Дали защото до сега не е имало такава практика,или просто обвиненията са измислени.Когато излезе някакво подобно обвинение в медиите,отначало то звучи супер логично и чак започвам да вярвам.Както с Масленката,като обясняваха как е наемала приятелски фирми за ремонти които са два пъти платени,а ни веднуж извършени.Стане ли обаче време за съд,всичко това не се чува,а даже и не започва дело.Дано видим един осъден виновник.
64
0
 
0
 
! Отговори
БО–––БООО преди 14 години
Каква пропаганда бе ***, айде първо ослепелите ГЕРБаджии направете нещо реално с положителен КРАЕН РЕЗУЛТАТ, а не само да плашите тоя ше съдим , оня ще е в затвора *** ! На приказки сте 1 , ама на действие сте като предишните , МВР-то арестува някой и след 2 дни навън си пие кафето с мафиотите.. Нали твоя ВОЖД БОБО даде срок на съдиите 100 дни , колко дни минаха кажи бе , само не се замисляй да не скъсаш някоя мозъчна гънка ***..
63
0
 
0
 
! Отговори
Стара Загора 2007 преди 14 години
Как ви звучи "Стара Загора 2007" като име на фирма, която взема 20 000 000 лв. за изпълнение на обществена поръчка през 2007 година в Стара Загора???Сигурно фирмата е създадена 5 дена преди това!! Виж го на снимката дъртия урурунгел - *** НЕДНА!!!
62
0
 
0
 
! Отговори
Срам! преди 14 години
"Според прокуратурата, докато е била министър, тя е нарушила своите служебни задължения, регламентирани в Закона за обществените поръчки, и е набавила за себе си и за Венцислав Иванов Драганов 9 807 000 лева."Сега да й ги вземат до стотинка и да ги дадат на пенсионерите.А тя да иде на борсата и да припява колко е красива социалната политика на БСП!
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В Сливенския затвор.Там и е мястото на тая
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
С туй палто на тая снимка прилича на някои ескимос туко що излязла от някои хралупа.
59
0
 
0
 
! Отговори
ПРОВАЛ БО-БО ! преди 14 години
МАСЛАРОВА ДЪРЖИ ПОЛОВИНАТА СТАРОЗАГОРСКИ РЕГИОН КАТО ЗЕМИ, ОТДЕЛНО ПОЛОВИНАТА ФИРМИ БЯХА НЕЙНИ, КОИТО РАБОТЕХА В ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ. ОПЕКЛА СИ Е НЕЩАТА МНОГО ОТДАВНА И НА МНОГО ВИСОКО НИВО, ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НА НАРОДА МОЖЕ САМО ЗА ДЪРТАТА П-ТКА ДА Я ХВАНЕТЕ.. ПРАХ В ОЧИТЕ ОТ БО-БО И ЦЕ-ЦЕ - КАКВО СТАНА С МУРГИНА ? АМИ ДОГАН , АМИ НА СТАНИШЕВ ХОРАТА , БРАТ МУ НА СТАНИШКАТА ? КРЪГОВЕТЕ ОКОЛО АГЕНТ ГОЦЕ И ДС ?! ПРОВАЛ БОЙКО И ТО ПЪЛЕН , СЪВСЕМ СЕ РАЗОБЛИЧИ ЧЕ И ТИ СИ ОТ ТЯХ , С ТЯХ СИ ЗАКЪРМЕН !!
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Мазнярова дали е облечена с екопалто,как мислите...И до 53 -комунизъм не е имало никога и никъде,защото е утопия,нещо неосъществимо.Виж,крадене,унищожаване на интелигенцията,откъсване на българина от замята му,това си е факт,както и безропотно служене на чужда държава и чужди интересиИ след 89 пак същите другари продължиха да строят "демократична" България.
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бяхе , бяхте...
56
0
 
0
 
! Отговори
ТОДОР преди 14 години
СВАЛЕТЕ ТАБЕЛКИТЕ И ГИ ПОКАЖЕТЕ НА ЕЛЕКТОРАТА НА БСП ПО МЕСТА . ПОСЛЕ МОЖЕ ДА ГИ ПРОДАДЕТЕ ЗА 35 000 НА ДР. СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ ,С КОЕТО ДА СЕ ПОХВАЛИ НА БУЗЛУДЖА ИЛИ НЯКЪДЕ В ПРОВИНЦИЯТА . ЗАЩОТО ТОЙ САМО ОТ ТАМ ДАВА ИЗЯВЛЕНИЯ ...