До 3000 евро/кв. стигнаха цените на имотите в някои райони на София

Предпочитани са южните квартали, нараства интересът към къщите
14 авг 2024 07:10, Анисия Иванова
259
До 3000 евро/кв. стигнаха цените на имотите в някои райони на София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Средните цени за двустаен апартамент в София са между 1600 евро и 1800 евро на кв. м, а за тристаен са между 1500 евро и 1700 евро на кв. м, пише в анализ на консултантска компания на пазара на имоти. Но реално цените варират в широк диапазон в зависимост от това в кой район се намира имотът и в какво състояние е.

В центъра на столицата цените започват от 1800 евро/кв. м, като средната цена за района на идеалния център е около 2500 евро/кв. м. Но конкретната цена за даден имот отново зависи от точното му местонахождение и неговите характеристики.

В квартали като “Яворов”, “Изгрев” и “Иван Вазов” средните цени достигат до 2300-2800 евро/кв. м, а в някои случаи дори са над 3000 евро/кв. м, съобщава "Труд".

Купувачите търсят предимно по-големи апартаменти, в които да живеят със семейството си. Най-голям е интересът към тристайните жилища, следвани от двустайните. По-слаб е интересът към многостайните и едностайните апартаменти.

Много купувачи търсят напълно завършен и дори обзаведен имот. Най-търсени от купувачите са имотите в южните райони на София и широкия център. Водещи за купувачите са предимства като удобен достъп до градски транспорт, възможност за паркиране, близост до търговски вериги, детски и учебни заведения.

Нараства интересът към къщи. Но предлагането на къщи в близост до София е ограничено. Има предлагане на модерни редови, двуфамилни или еднофамилни къщи в нови комплекси от затворен тип, които строят в покрайнините на София. Този вид имоти са луксозни, комфортни и ги предлагат с доста удобства, като охрана и контролиран достъп, поддръжка на общите части, зелени площи и детски площадки, но и цените им са доста високи.

Най-голямо е предлагането на пазара на двустайни и тристайни апартаменти. Интересът към предлаганите имоти на зелено се увеличава, посочват консултантите. Най-активно е предлагането в кварталите “Малинова долина”, “Витоша”, “Банишора” и “Овча купел”, поради активното строителство на нови сгради в тези райони.

Средните цени на предлаганите имоти са в широк диапазон между 1300 евро и 2000 евро на кв. м, в зависимост от това на какъв етап е завършен имотът, къде се намира и какви са характеристиките му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още по темата: цениСофияимоти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
2
 
2
 
! Отговори
БВП преди 1 месец
БВП според НСИ по производствен метод, по текущи цени, в милиони лева. 2021 - 138979 милиона лева, 2023 - 183743 милиона лева. Увеличение с 32,21%. Пак повтарям пий си ракийката и си слушай чалгата и не се опитвай да ни лъжеш!
214
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Снимката на флавелното гробище казва всичко за Koпторландия Не е нужен допълн.коментар.Радвам се,че преди 20г се махнах от реструма и децата не знаят дума български за да им е чуждо това сборище от бавноразвити мало умни.
213
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен До онзи с БВП. От 2021 до 2023 БВП нараства с 32,21%, - пълни глупости.2021 - 84,06 млрд, 2023 е 93, което е около 10% и за тази година прогнозата е 1,8 до 2,2. И така тотала ще е около 12%.Провери цифрите и се научи да смяташ. А за заплатите - там нещата са тъмна индия и всичко е ала бала. Едни вземат 10, други 2, та средно 5.
212
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До онзи с БВП. От 2021 до 2023 БВП нараства с 32,21%, а средната заплата само с 28,9%. Както казваш интересно нали. Хайде пий си ракийката и си слушай чалгата....
211
1
 
7
 
! Отговори
фатм.ак преди 1 месец
До analyse this!колкото и да се вдигат цените бройката на сделките пада главоломно,
210
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Грешни са ви сметките. Купил си имота за 30000 евро. След 25 години струва вече 180000 евро. Хайде сега добавете и сметките си с наемите и теглете чертата.
209
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Столично Прочистване: Есен идва. От Белене стенания се чуват, духове на жертви там роптуват. Столицата преместете, комунистите изловете, в Дунав с шлепове към Москва изпроводете. Умъртвяваха ни бавно те, а нокти копаехме окопи, избиха ни с дебели сопи, Скелетите ни са пръснати навред, изпочупени, прегризани от свинскиЗъби! За *** от комунистите български народ. Идват нови Избори!
208
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Столично Прочистване: Есен идва. Левски, Ботев, Захарий, Стамболов събуждат се от сън дълбок. Гледат те, не могат да повярват, в окова нова пак нахлузили са го народа. В София са се събрали, уж българи се пишат, с портрети наши все се кичат, а червенитеХлебарки управляват тука. Народ спасете, столицата си сменете.
207
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От все сърце благодаря на прабаба ми, че ни е оставила имот, от който сега се храним 5 семейства. Ако и тя беше мислила за балони и др. п. измишльотини, сега трябваше да ратайстваме на някой пребоядисан "бизнесмьен". Акциите са хазарт, банковите влогове ги занулиха няколко пъти от 90-та насам, злато трудно се опазва, остават имотите. Самият факт, че под такива статии има стотици коментари говори красноречиво за интереса към темата.
206
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Столично Прочистване: Есен идва. Видение се появи. С кръст в ръката Патриарх Евтимий се яви. Благи думи заговори и сърцата ни разтвори. Дяволи с раса се крият туа. Лукавите в лъскавите возила се возят, не на Бог, на комунистите се молят. В Триадица намерили са те добра опора, а столица покварена не ви трябва.
205
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Столично Прочистване: Есен идва. Шишманците народа си не изоставят, от юго красно да ни вадят. Земи ви анадолци взехац, но степнитеХлебарки саПаразити много опасни. Столицата променете, Триадица мирише зле. ПаразититеС жълтици подмамете, на каруците железни товарете с мошениците комунисти в Диарбекира на катурга.
204
7
 
5
 
! Отговори
analyse this! преди 1 месец
През изминалата година българи, работещи в чужбина са изпратили обратно в България 1.5 милиарда евро - и това е само официалната статистика. Чакайте да се спука балонът.
203
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Столично Прочистване: Есен идва. Асеневци и те помагат, българите славят, съвети да добавят. От степите грабители са дошли, наели са и много роби със червени тоги. Щитове и саби нарамете, конската опашка извадете, столицата премествете. На север, исток или юг, далеч отВъшките червени, направете тез промени.
202
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Столично Прочистване: Есен идва. Далеч зад облачното було, кимат със глави от клана Дуло. В Плиска, Търново, Преслав, столицата преместете, или нова съградете. СклавинскиПаразити щом полазят, смучат кръв и само с огън се оправят. Опитахме в Сибира, учим ги на азбуки и кръст, а те мастилото крадът.
201
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Столично Прочистване: Есен идва. А небето се отвори и Крум с глас дълбок ни проговори. Във мизерия сте виждам, но Бог не го молете, столицата вие преместете. Напаст божия, от склавинските земи червенитеХлебарки пак са дошли. Сердиката помня лично я опожарих, заразнитеХлебарки до крак унищожих.
200
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Столично Прочистване: Есен идва. От правешки ливади Тато измуча, България е дъхът на Москва. Софио, Родино красна! Зъвети мои съхранете, паметници Руски вий строете, Цялътъ стрънъ зъ Софията дъ ръботи. Провинциътъ дъ го карът на къртофи. Нашите другари с купони и кредити безчетни, имоти краднаха безчетни.
199
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Столично Прочистване: Есен идва. Чашките разместват, народ към изборни урни го подвеждат. Тука има, тука няма. Играе се игра голяма. Софята има, Провинцията няма. Има, няма. Всяка петилетка дилъри подменят, та масите да не се досетят. Избори. Провинцията на Бога за късмет се моли. Да, не? Отново София ще е!
198
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вчера си купих апартамент в София голям колкото кибритена кутийка. Много съм доволен. Иначе спя около кофите забоклук.... но когато искам да си запаля цигарка отивам в алартамента, вземам си една кибритена клечка, драсвам я по апартамета кибритена кутийка и съм много доволен. Препоръчвам на тия дето купуват апартаменти да си купят апартамент кибритена кутийка на улица Лисица, номер Плесница....
197
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 194 Само водка и мезе ви е в лавите на такива като тебе. Доходите в София ще нарастват, цените на имотите също. От това човек може да се възползва ако малко акъл. Ако има само алкохолни изпарения, ще мизерства с 1000 евро заплата.
196
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не знам неудачник ли съм, но се бях заробил с кредити за два апартамента, но се оказа, че ги изплатих за нула време и без никакви затруднения. Следващите няколко имота купих главно със собствени средства и евентуално малък потребителски кредит, а не ипотечен кредит. Изплащах този кредит за година-две.