Училищен директор за ЛГБТ промените.: Учителите ще си налагат автоцензура

Асен Александров: Каква е границата между информация и пропаганда?
16 авг 2024 12:00, Инна Ангелова
294
Училищен директор за ЛГБТ промените.: Учителите ще си налагат автоцензура
Снимка: Bulgaria ON AIR

Директорът на 51-во училище "Елисавета Багряна" в София Асен Александров направи коментар относно ЛГБТ промените.

В София две паралелни демонстрации се обявиха "за" и "против" промените в Закона за предучилищното и училищното образование. А част от депутатите на "Величие" поискаха, всеки нарушил забраната на ЛГБТ "пропаганда" в новия закон, да бъде наказвана с глоби и лишаване от право да се упражнява професията за две години.

Още по темата
Александров подчерта, че критиката не е към самия закон, а към начина, по който се прилага.

"В училище и сега няма такава пропаганда, каквато ни се забранява, нормално е да се притесняваме какво точно не трябва да правим. Ще се наложи автоцензура, да се очаква, че всичко, което се случва, се случва само в училище е прехвърляне на отговорност", коментира директорът в ефира на "България сутрин".

Александров се учуди и че законът се прилага само за училищата, а не включва още театри и медиите. Относно предложението за санкции за учителите, директорът посочи, че това е половингодишна учителска заплата.

"Едва ли ще се стигне до това, учителите са много консервативни, ще си наложат автоцензура. Не е описано учениците подлежат ли на санкции, ако те пропагандират, те са най-силните пропагандатори", добави Александров.

В ефира на Bulgaria ON AIR директорът попита как се измерва границата между информацията и пропагандата, тъй като в много предмети са залегнали мъжът и жената - биология, философия, история.

"Много общо е казано какво не трябва да се прави, какво е нетрадиционното - не харесвам жени, които тренират спорт като бокс и вдигане на щанги. Приемам ги, щом държавата ги приема и им осигурява средства и ги тренира. Имаме различно усещане за правилно и неправилно, традиционно и нетрадиционно", каза още Александров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
6 милиона са за този закон, включително и голяма част от истинските обратни, само няколко хиляди на НПО хранилките са против!!!
156
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
преди години този директор бе сниман гол и разпространен из нета, но него уволниха заради принадлежността му към ГЕРП!
155
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя *** първо казва че нямало такова нещо, но после, че щяло да има автоцензура. Като няма такова нещо, защо ще има цензура бе?
154
0
 
15
 
! Отговори
Изклатен демократ преди 1 месец
Този директор е онзи, на който преди няколко години се разпространиха голи снимки из интернета. Той е от ГЕРП, и по времето на Фандъкова всяка седмица беше по студията като ПР акция на ГЕРП. НЕ МУ ВЯРВАЙТЕ, ЛЪЖА ПОЧТИ КОЛКОТО БОЙКО БОРИСОВ ТОЗИ!
153
1
 
16
 
! Отговори
РОДИТЕЛ преди 1 месец
На този по физиономията му личи че е педофил и гей .Трудно ще се изчисти образователната система от сексуални престъпници , те са проникнали на високи позиции .От време на време изгърми някой Учител .
152
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България е християнска държава, а този директор е срам и позор за българското образование! Като учител го казвам. Защо ми изтрихте коментар, без да съм обидил никого? Просто изразих мнение.
151
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дали в туй даскало не произвежда детска порнография? Да се разследва! Тия спецчастите да нахлузват качулките и да посетят 51-о, а не да спят.
150
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Според мен трябва децата да учат в отделни училища и по различни програми. След като се придобият базовите знания четене, писане и смятане от там нататък момчетата трябва да учат мъжки неща и учителите трябва да са мъже. А момичетата да учат женски неща и учителите да са жени. Това е ключът към едно здраво общество.
149
5
 
1
 
! Отговори
Затворник преди 1 месец
Приветствам, ще посрещна тия другари с наточен щик.
148
31
 
3
 
! Отговори
Х преди 1 месец
за жалост различните деца ще трябва да образоват от Интернет, а това често е много лоша идея.
147
5
 
30
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 1 месец
Не записвайте децата си при този толераст !
146
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ох мале цензура било да не промиваш умовете на децата с обратни извращения. Ами како ще стане, ако някой каже нещо против лгбт+-? Хора в западни държави губят работата си. Това не е ли цензура? Кога станахте всички толкова тънкообидни, че дори шега не може да понесете? Weak man!
145
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И защо триете смислени изказвания, а оставяте просташките, даже отвратително цинични и безумни изказвания?
144
15
 
3
 
! Отговори
До 134 преди 1 месец
Така наречените Голи снимки се доказа отдавна, че са ФОТОШОП.
143
1
 
35
 
! Отговори
ЛГБТ+ ЦЕНЗУРАТА преди 1 месец
"Училищен директор: Учителите ще си налагат автоцензура". Че то и в момента не само учителите, но много работещи в международни компании си налагат АВТОЦЕНЗУРА (дори НЕСЪЗНАТЕЛНО вече!). Защото изпуснат ли нещо дребно, което може да се изтълкува, че е "против" ЛГБТ - ми просто ще остане без работа. Да не говорм за това, че в някои международни компании у нас има обучения за ДЖЕНТЪР НЕУТРАЛНО ГОВОРЕНЕ. Съпругът/гата си трябва да я наричаш ПАРТНЬОР и не трябва да наричш детето си момче или момиче.
142
1
 
10
 
! Отговори
Марга Рит преди 1 месец
до Анонимен 145 Медиите са част от властта , а театрите са вид култура, която възпитава. Нужно ли са повече обеснения? Медиите всеки ден промиват мозъци и налагат политики и ,,правилни гледни точки''.
141
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ученик съм - ако си на 18 прави кот щеш. Ако си мъж, махай патката и да те тъпчат други щом това те влече. Като станеш на 40 ще ходиш с памперс. Питай другите опитали.
140
2
 
13
 
! Отговори
До ina преди 1 месец
На Александър Велики е отделен един урок и там ме се изучава мъжкия секс, а завоеванията и философията. Така че не се притеснявай, в урока за Александър Велики няма и дума за мъжки секс и не това е целта на урока. Никой учител няма да пострада.
139
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ученик съмКато имаш деца някой ден ще разбереш. Не си в положение да изказваш мнение.
138
48
 
6
 
! Отговори
ученик съм преди 1 месец
Прав е директора. А за вас коментиращите, ще ви кажа, че още един път трябва да минете 12 години образование за да сте поне средно ограмотени. И един съвет към всички ......Моля ви не коментирайте нещо , което не разбирате. Говорете си примерно...за турски сериали или за футбол.