Училищен директор за ЛГБТ промените.: Учителите ще си налагат автоцензура

Асен Александров: Каква е границата между информация и пропаганда?
16 авг 2024 12:00, Инна Ангелова
294
Училищен директор за ЛГБТ промените.: Учителите ще си налагат автоцензура
Снимка: Bulgaria ON AIR

Директорът на 51-во училище "Елисавета Багряна" в София Асен Александров направи коментар относно ЛГБТ промените.

В София две паралелни демонстрации се обявиха "за" и "против" промените в Закона за предучилищното и училищното образование. А част от депутатите на "Величие" поискаха, всеки нарушил забраната на ЛГБТ "пропаганда" в новия закон, да бъде наказвана с глоби и лишаване от право да се упражнява професията за две години.

Още по темата
Александров подчерта, че критиката не е към самия закон, а към начина, по който се прилага.

"В училище и сега няма такава пропаганда, каквато ни се забранява, нормално е да се притесняваме какво точно не трябва да правим. Ще се наложи автоцензура, да се очаква, че всичко, което се случва, се случва само в училище е прехвърляне на отговорност", коментира директорът в ефира на "България сутрин".

Александров се учуди и че законът се прилага само за училищата, а не включва още театри и медиите. Относно предложението за санкции за учителите, директорът посочи, че това е половингодишна учителска заплата.

"Едва ли ще се стигне до това, учителите са много консервативни, ще си наложат автоцензура. Не е описано учениците подлежат ли на санкции, ако те пропагандират, те са най-силните пропагандатори", добави Александров.

В ефира на Bulgaria ON AIR директорът попита как се измерва границата между информацията и пропагандата, тъй като в много предмети са залегнали мъжът и жената - биология, философия, история.

"Много общо е казано какво не трябва да се прави, какво е нетрадиционното - не харесвам жени, които тренират спорт като бокс и вдигане на щанги. Приемам ги, щом държавата ги приема и им осигурява средства и ги тренира. Имаме различно усещане за правилно и неправилно, традиционно и нетрадиционно", каза още Александров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не разбирам какво е мястото на тия ЛБГМТФ в учебната програма? Пращаш си детето на училище, за да може да пише грамотно, да смята стотинките в джоба си, да знае, че Земята не е плоска и т.н. Ами.. представете си тоя джендър номер да мине? Ще искат и тоалетни собствени и "основи на веганството" и уйде коню у ряката. Урок "как да си крием оная си работа, че да не личи под къса поличка? Както има училища за деца със специални грижи, ами направете си един геюфски лицей "Евгени Минчев"..
176
0
 
27
 
! Отговори
Стилиян преди 1 месец
Какво значи автоцензура? Има си учебна програма по която да се преподава, а не да разказва за сексуалния си живот на децата.
175
1
 
9
 
! Отговори
akud преди 1 месец
а аз мога ли еднолично да налагам автоцензура гами е кеф? лгбтамбрежите да си мушат квот си искат. ама нямат права. така е било и така ще бъде
174
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В системата на предучилищното и училищното образование се забраняват действия, свързани със: 3. извършване на пропаганда, популяризиране или подстрекаване по какъвто и да е начин, пряко или косвено, на идеи и възгледи, свързани с нетрадиционна сексуална ориентация и/или определяне на полова идентичност, различна от биологичната.Кое не разбрахте, другарю? Забранено ви е да тормозите децата и да им облъчвате мозъците с mpox идеи. Училището НЕ Е МЯСТОТО ЗА ТОВА. Който е против, е ИЗВЕРГ.
173
1
 
27
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 1 месец
Аз ако съм на мястото на Директор Александров , бих си подал оставката .Не може Стар Гей да е Директор на Училище с ДЕЦА .
172
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
мноооооооооого има за трепане и аз искам да съм палач
171
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом тоя се притеснява, значи той и други учители вече водят ЛГБТ пропаганда в училището. Не знам някой нормален да се притеснява от този закон.
170
16
 
5
 
! Отговори
Един гей преди 1 месец
Всъщност прочитайки пълния текст в държавен вестник, стигам до извода, че не е чак толкова лош законът. Забраняват се "идеи и възгледи ". Но никъде не пише положителни или отрицателни. Демек уважаеми хомофоби, Вие също сами си затворихте устите с този закон. И може би е по-добре така, защото един положителен възглед за хомосексуалността, няма да Ви направи гейове, докато хомофобията убива.
169
0
 
20
 
! Отговори
Кънчо преди 1 месец
Учителите да си налагала автоцензура ?!? Учителката не трябва ли да разказва и обяснява уроците заложени в програмата !? Какво ще налага да говори за ЛГБТ !? Явно директора пуска бонуса за разясняване на ЛГБТ но не и на това заложено в образователната програма. СРАМ. МАХАЙТЕ ДЕЦАТА СИ ОТ ТОВА УЧИЛИЩЕ.
168
4
 
30
 
! Отговори
Виктория Сталева преди 1 месец
Много съм доволна от това, че партия Възраждане направиха така, че да се забрани тази вредна за децата ни пропаганда! Това показва, че са истински и достойни българи, праволинейни в политиката си и връщат вярата на българина в това, че някой мисли за него. Доволна съм и на изборите отново ще дам гласа си за тях!
167
0
 
9
 
! Отговори
Нина преди 1 месец
Снахата искаше да запише внука в 51 у- ще, за целта го регистрирах на моя адрес, но закъснях... Добре, че стана така, и внука не учи в 51 у- ще.
166
0
 
21
 
! Отговори
Руми преди 1 месец
Предлагам на ЛГБ... да основат училище, където "учители" като този на снимката без страх да обяснява на учениците си за ЛГБТ и техните " ценности, а родителите да бъдат информирани какви ценности ще преподават на детето им. В това училище с предимство да се приемат деца на децата ЛГБ..обществото. Но, аз, и мнозинството български родители, не желаем в българските училища да се пропагандират ЛГБТ... нито " учители" като този да им преподават .
165
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Информацията са данни, представени без предумисълПропагандата е систематичното излагане на човешкото съзнание на интерпретации на данни с предумисъла лицето / лицата да бъдат склонени към приемането на излагания наратив
164
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако искате от децата ви да произлязат хора, не ги пускайте дори да припарят в 51-о.
163
2
 
8
 
! Отговори
до 160 преди 1 месец
"""""Защо ми изтрихте коментара, без да съм обидил никого?""""" ----- Ами защото всичко което противоречи не съвпада с Политическия Курс на ЦК на Вашингтон и Брюксел, и техните Комисари, подлежи на Цензура по нашите медии!!! Дет съ викъ: "Всичко ново, е добре забравено старо." -)))))
162
2
 
26
 
! Отговори
Точен преди 1 месец
Като учител и зам.-директор с над 40-годишен стаж в образованието съм наясно с администрирането и управлението на едно училище. Този директор в соросови кавички точно по Закона трябва да бъде веднага уволнен от министъра.
161
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разликата между информацията и пропагандата е, че в единия случай е на доброволни основи. Не е като да имаш няколко хиляди деца, които са под твой контрол и са длъжни да бъдат облъчвани с "информацията", защото посещават твоето училище, господин притестен по незнайни за мен причини.
160
2
 
24
 
! Отговори
Предсказание преди 1 месец
Ще се връщат кладите в Европа. На нормалните хора вече им писна.
159
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трепери, защото до такава степен е приел изкривените си вярвания за нормални, че го е страх да не би по "случайност" да свърши там, където му е мястото.
158
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преместете децата си от 51-во. Там е опасно за тях!