Училищен директор за ЛГБТ промените.: Учителите ще си налагат автоцензура

Асен Александров: Каква е границата между информация и пропаганда?
16 авг 2024 12:00, Инна Ангелова
294
Училищен директор за ЛГБТ промените.: Учителите ще си налагат автоцензура
Снимка: Bulgaria ON AIR

Директорът на 51-во училище "Елисавета Багряна" в София Асен Александров направи коментар относно ЛГБТ промените.

В София две паралелни демонстрации се обявиха "за" и "против" промените в Закона за предучилищното и училищното образование. А част от депутатите на "Величие" поискаха, всеки нарушил забраната на ЛГБТ "пропаганда" в новия закон, да бъде наказвана с глоби и лишаване от право да се упражнява професията за две години.

Още по темата
Александров подчерта, че критиката не е към самия закон, а към начина, по който се прилага.

"В училище и сега няма такава пропаганда, каквато ни се забранява, нормално е да се притесняваме какво точно не трябва да правим. Ще се наложи автоцензура, да се очаква, че всичко, което се случва, се случва само в училище е прехвърляне на отговорност", коментира директорът в ефира на "България сутрин".

Александров се учуди и че законът се прилага само за училищата, а не включва още театри и медиите. Относно предложението за санкции за учителите, директорът посочи, че това е половингодишна учителска заплата.

"Едва ли ще се стигне до това, учителите са много консервативни, ще си наложат автоцензура. Не е описано учениците подлежат ли на санкции, ако те пропагандират, те са най-силните пропагандатори", добави Александров.

В ефира на Bulgaria ON AIR директорът попита как се измерва границата между информацията и пропагандата, тъй като в много предмети са залегнали мъжът и жената - биология, философия, история.

"Много общо е казано какво не трябва да се прави, какво е нетрадиционното - не харесвам жени, които тренират спорт като бокс и вдигане на щанги. Приемам ги, щом държавата ги приема и им осигурява средства и ги тренира. Имаме различно усещане за правилно и неправилно, традиционно и нетрадиционно", каза още Александров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
3
 
3
 
! Отговори
Цензор преди 1 месец
Как точно ще си наложи автоцензура учителката по математика, български, история, физика, химия, география, биология, музика, физвъз и др. Моля, отговорете!!!
196
14
 
3
 
! Отговори
Кравар преди 1 месец
И кво са - ако някой учител каже гей - ше го уволнят ли ?Ако някой ученик произнесе забранена дума - ше го изключат ли ?Костадинчо и русофилските му добитъци верно мечтаят да върнат комунизма и концлагерите .Но няма да му се получи .Новите поколения си пътуват из Европа , имат в Европа - и не им дреме за костадинчовите предизборни напъни .
195
1
 
21
 
! Отговори
До 197 преди 1 месец
Да, Минчев е гей! Имаме и известна певица, която си беше признала, че е харесва жени! Но тия хора не го правят показно, тия хора не го натрапват на никого! Тия хора да сте ги видели по телевизията да обясняват как са им потъпкани правата или някоя от другите глупости, които дрънкат ония дето не мога да им запомня организацията! Не сме! Такива хора не пречат на никого, пречат ония дето изразяват показност и обяснят какво децата ни трябва да знаят!
194
1
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 месец
нямало пропаганда, но са много притеснени от закона ?? Абсолютни глупости - явно ги притеснява възможността за участие в евро-конкурси ит т.н
193
1
 
17
 
! Отговори
мъка преди 1 месец
Освен автоцензура някои май и ще трябва да връщат грантове :)
192
2
 
17
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Като му е некомфортно - да подава оставка. Никой не е длъжен да му осигурява комфорт.
191
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз доколкото знам в България според законите не е разрешено да има каквато и да е пропаганда, както и да има чужди агенти без разрешение на институциите! Но както виждате Руските агенти са навсякъде в България, като започнем от партии, парламент, прокуратура, полиция и..
190
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Детето ти ако е родено като гей с убеждение да стане или не стане ще си бъде гей!Никой хетеро не може да стане хомосексуален,ако той не е такъв. Опитвал съм и не се получава , предпочитам жени! Този закон е подобен , като този на ВМРО за Бъларската писменост, а не Славянска.На никой не нужен!Този закон ще бъде проблем,ако са на власт ГЕРБ, ДПС, БСП и Възраждане! Много лесно ще биват премахвани неудобните,както и закона за чужди агенти! То и сега не бива да има пропаганда в училище и чужди агенти
189
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Минчев е станал гей и без пропаганда! И без и с пропаганда гейовете ще ги има! А дали е разрешена Руската пропаганда в училище и руските агенти в България?
188
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По-идиотска държава от България в Европа няма, разбира се Русия е, но за мен тя е част от Азия. Изоставаме в развитието си поне с 70-80 години от останалата част от Европа. По-назад сме даже и от Босна и от Косово! Гейове винаги е имало и ще има, с вашия и без вашия закон! Даже така ще стимулирате развитието на гейовете! Наркоманията разрешена ли е в България? Е има ли наркомани? Според повечето статии, които съм чел над 80% от хората до 18 години са провали наркотици! Популизъм!
187
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много ясно че ще си налагат авто цензура, няма някакъв букилук да промива мозъка на детето ми, иначе ще стане страшно
186
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Евгени Минчев=== Сърдечно благодаря за информацията за този образ! Още щом зърнах физиономията му и прочетох "бисерите"му си помислих дали не е ония,който се беше изтипосал дибидюс гол във фейса! За да го поздрави за идеята се щракна гол още един друг,който се пишеше политик,но малко след това умря! Та такива нефели искат неистово да се докопат до подрастващите за да им объркват мозъците още от майчините утроби! Не трябва да им позволим в никакъв случай и НИКОГА!!! БРАВО НА РАДЕВ!!!
185
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Спокойно де, корабът потъва нормално. Скоро няма да има изобщо учители, като се пенсионират, и никой няма да си налага каквото и да е.
184
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая трябва веднага да бъде уволнен
183
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя май е продажник . Да не е травестяга ?
182
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре бе като НЯМА пропаганда, къв е проблемът да я забраним? Щом няма значи е едно летящо листче дето никого не касае. Що такъв рев от либерастите против забраната на несъществуващо нещо. Примерно аз нямам 1 тон злато. Ако ми каже някой, че ми е забранено да си превозвам 1-ния тон злато по пътищата, няма да ми дреме щото нямам 1тон злато.
181
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде, айде....не сте ли ми баш вие видни либерасти? Колективният запад заповядва и не се съпротивлявайте. Кво ми се праите на богоугодни херувимчета? Изведнъж станахте хем русофоби, хем светци, хем гейомразци. Да ви завидим на метамоморфозите.
180
1
 
26
 
! Отговори
Евгени Минчев преди 1 месец
Преди време този директор се беше снимал гол в търсене на секс-партньор. Знаем кой са директорите на гей-лобито. Единият даже е общински съветник от ГЕРБ в СОС.
179
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво ще направи този директор ако половината от хлапетата се облекат с тениски с цветовете на дъгата. Ще ги изключи ли?
178
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В училище, като уполномощено лице (учител, зам. директор, директор), просто НЕ говориш за сексуалност. Толкова ли им е трудно на някои препечени мозъци? Какви хищници има сред децата ни, се чудя аз, че това да им представлява проблем? Темата за сексуалността НЕ СЕ ПОВДИГА сред подрастващи, освен от родителите им. Това НЕ Е РАБОТА нито на учителите, нито на училището, нито на образователната система. Това са ЛИЧНИ ДЕЛА. Толкова е просто.