Захарова: Атака срещу Тръмп е последица от "политиката на Вашингтон за разпалване на омраза"

Китай също реагира на стрелбата срещу Тръмп
Обновена: 14 юли 2024 14:50 | 14 юли 2024 14:35, Красимир Ангелов
268
Захарова: Атака срещу Тръмп е последица от "политиката на Вашингтон за разпалване на омраза"
Снимка: БГНЕС

Китайският президент Си Цзинпин изрази съжалението си във връзка със стрелбата срещу бившия американски президент Доналд Тръмп, заяви китайското Министерство на външните работи, цитирано от ДПА.

Китай "е обезпокоен от стрелбата", се казва още в изявление на министерството.

Реакцията на Москва бе по-приглушена, отбелязва ДПА.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова каза, че опитът за убийство е последица от "политиката на Вашингтон за разпалване на омраза".

“Съединените щати трябва да направят равносметка на политиките си по отношение на политически опоненти, държави и народи”, заяви Захарова. САЩ трябва да се съсредоточат върху вътрешнополитическите си проблеми, вместо да доставят оръжия на Украйна, каза още тя, цитирана от БТА.

Кремъл осъжда проявите на насилие в политическата борба в контекста на нападението срещу бившия американски президент Доналд Тръмп, каза и говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

"Русия винаги е осъждала и сега също осъждаме категорично всякакви прояви на насилие в хода на политическата борба", посочи говорителят на Кремъл. Настоящата власт в САЩ създаде атмосфера на насилие, с която е свързан и опитът за убийство на кандидата за президент на страната Доналд Тръмп, добави Песков.

"Ние изобщо не вярваме, че опитът за ликвидиране на Тръмп е организиран от сегашното правителство, но атмосферата, която беше създадена от тази администрация в хода на политическата борба, атмосферата около кандидата Тръмп, именно тези са нещата, които провокираха това, с което Америка се сблъсква днес", заяви прессекретарят на руския президент Владимир Путин.

Кремъл изрази съболезнованията си за жертвите на нападението, но добави, че руският президент Путин не планира да разговаря с Тръмп.

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп оцеля при стрелба, открита вчера по време на предизборен митинг в град Бътлър в щата Пенсилвания.

Тръмп, който ще бъде кандидат на Републиканската партия на президентските избори през ноември, бе ранен леко в дясното ухо и бе изведен бързо от сцената на митинга от агенти на Сикрет Сървис. В резултат на стрелбата загина човек, взел участие в митинга, а още двама бяха ранени.

Федералното бюро за разследване (ФБР) на САЩ пое случая и каза, че става дума за опит за убийство. Двадесетгодишният нападател бе убит от агенти на Сикрет Сървис секунди след като произведе няколко изстрела с автомат на митинга на Тръмп.

Държавни глави и правителствени ръководители от цял свят осъдиха покушението срещу бившия американски президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
3
 
4
 
! Отговори
Дрън дрън преди 1 месец
До 23 Точно така ДРУГАРЮ, в Русия като нормална държава падането отвисоко, тровенето с полонии и въдворяването в затвори и лагери е официална ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА, на която крепостниците не могат да противодействат. И там в същата тази "велика" Ресия изборите се печелят с 99.9 % или от маломерния Медведев или от също маломерния Путин .
234
4
 
1
 
! Отговори
урсул преди 1 месец
Браво на Мария Захарова.
233
1
 
4
 
! Отговори
Всичко пунта мара преди 1 месец
Либерастна политическа култура се базира на изключването,канселирането,демонизирането,оклеветяването. При тия всичко е театрална постановка, пърформънс или прайд, всичко им е нагласено и манипулативно режисирано.
232
2
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Русия и Китай - нормални държави. САЩ - извор на омраза. Факт.
231
1
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Сикрет Сървис го застреляха, за да не каже КОЙ е поръчителят.
230
6
 
10
 
! Отговори
Копейкин преди 1 месец
Права си Машенка вие не пропускате. Кой скача от високо, кой пие Полоний. При вас празно няма и любов......... любов милиарди ви споменават майките лелите и т. н.
229
6
 
6
 
! Отговори
Американците преди 1 месец
имат навик да си убиват президентите................досега са застреляли 4 действащи президента....................Кенеди, Маккинли, Гарфилд и Линкълн.................дай Боже Доналд Тръмп да оцелее................страх ме е за човека, има още много време до края на предизборната кампания в САЩ!!!
228
13
 
10
 
! Отговори
денс преди 1 месец
Кой пък се интересува от мнението на някаква амортизирана леличка за САЩ?
227
2
 
6
 
! Отговори
До 233 преди 1 месец
В световната история има още поне двама комплексари - Наполеон и Хитлер. Изброените по-долу се опитват да им подражават.
226
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да Захарова, да докато Европа прави грандиозни спортни спектакли Вие Руснаците хвърляте бомби и убивате деца, майки, бащи баби и дядовци. Та така Захарова, това ви е руския капацитет. Кой каквото може. Това ,че руските села са застинали в развитието си в 19 век е голямо постижение. Мечтайте да сте империя. Крепостен народ!
225
1
 
12
 
! Отговори
До 230 преди 1 месец
Браво на автора! Разкри комплексарите.
224
6
 
16
 
! Отговори
Махатма преди 1 месец
Да Маша, да. А пък вие разпалвате само любов.
223
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"У нас живеят две нации - едната се кланя на всичко руско и съветско о османско, а другите се опитваме да бъдем българи"
222
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ленин - 164 см. Сталин - 163 см. Берия - 159 см. Хрушчов - 166 см. Медведев - 158 см. Путин - 165 см. Ко да праиш? Чукчета - Монголчета! Дребни вождове, големи ядове.
221
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин(Шаломов) и Медведев(Менделъ), как и вся госдумма, жидъи, мъи живиом под хазарским игом.
220
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хазарите Менахем Мендел (Дмитрий Медведев) и Владимир Шаломович (Путин) са безпартийни *** шибaщи Руското славянско Говeдо обитаващо една от много Кoчини създадени от нас Българите, но само за ВРЕМЕННО ПОЛЗВАНЕ!!! Време е да изпратим Путин при Милошевич а Русия при Югославия. Руската нация е продукт на Любoвта между Българско Арийскo *** и Хaзарска Пeдерастка Cвиня Кланеща се на Фaлoса.
219
2
 
3
 
! Отговори
дада преди 1 месец
внимавай какво говориш , че да не те смени тръмп , като дойде на власт :)
218
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия винаги е осъждала насилието, но балконинга привлича някои руснаци. Тероризъм срещу Украйна няма...
217
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Путин" - Епщеин - Шаломов - Еврей. Скръивает еврейство. Женат на еврейке , Людмиле Абрамовне (Александровне) Шкребневой. "Путин" Участвует в тайной войне против росси.
216
9
 
15
 
! Отговори
Таня преди 1 месец
Щото Москва - Путин разпалва само,, Любов" Наглеци,лъжци,агресори