Най-бързо се продават ремонтирани и обзаведени апартаменти

Семействата с деца предпочитат къщи на село
9 юли 2024 17:00, Инна Ангелова
64
Най-бързо се продават ремонтирани и обзаведени апартаменти
Снимка: Pixabay

Ключов фактор за бързата продажба на имот е да бъде ремонтиран и добре обзаведен, споделя консултантска компания. Купувачите във високия и средния сегмент от пазара на имоти имат голям избор, но обмислят внимателно покупките си. Преди да се сключи сделка се правят няколко огледа, пише “Труд”.

Цените на качествените имоти в престижни квартали ще нарастват най-много. А поскъпването ще бъде плавно, смятат експертите. Преобладаващата част от сделките в столицата са с двустайни и тристайни апартаменти. А в Пловдив съществена част от реализираните сделки е с къщи, предимно в близост до града.

В столицата едни от най-търсените квартали остават Лозенец и Манастирски ливади, но Малинова долина, Овча купел, Кръстова вада също набират популярност, защото там предлагат изцяло нови комплекси. Безспорно нараства и интересът към жилище, което е близо до метрото.

Инвестиционните сделки формираха около 20% от всички покупки, посочват консултантите. Инвестиционно настроените хора продължават да бъдат активни на пазара на имоти, макар техният дял от общия брой на купувачите да намаля. Има хора, които продължиха тренда от предходните години да купуват в ранен етап на строителство пакети от няколко апартамента и след това да ги продават след получаване на разрешение за ползване.

Строителните предприемачи предлагат гъвкави схеми за плащане при новото строителство, което допълнително дава тласък на пазара на имоти.

Новата тенденция е младите семейства с малки деца да търсят жилище, недалеч от големия град. Търсят кокетни къщи с дворно пространство.

Около София най-голям интерес има към къщи на 20-30 км от южната или северната тангента. Купувачите най-често са млади семейства, които търсят самостоятелни къщи с 3-4 спални и достатъчно големи дворове. За купувачите е важен лесният достъп до столицата, така че да могат бързо да стигнат с автомобилите си до учебните заведения на децата и до офиса си.

Предпочитани са районите на Герман, Бистрица, както и Гурмазово, Иваняне, Мрамор, Кокаляне.

В София средният размер на наемите е около 550 евро, но наемите са в много широки граници и зависят от големината на имота, локацията му и обзавеждането. Най-често под наем отдават 2-стайни и 3-стайни жилища, а сред най-желаните столични квартали са Младост, Център, Овча купел, Манастирски ливади.

Много хора, които искат за живеят самостоятелно, но още не са избрали апартамент, живеят под наем. Тъй като купувачите правят по няколко огледа и не бързат да сключват сделка, нараства търсенето на жилища под наем.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: имоткварталстолица
Още от София
Къде в София няма да има вода на 10 юли, сряда?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
Роскосмосс преди 1 седмица
Глупости.........в Испания е по- евтино, подредено и уредено..........
57
0
 
2
 
! Отговори
ДОНЧО преди 1 седмица
РУГАЧОС КАЛВАЧОС ГР ЯМБОЛ КВ ЗЛАТЕН РОГ БЛ1 КУРВОЛЯЧОС БРАВОС.........
56
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хах, някой пише как в София цените били ниски, а в Мюнхен по милион евро.Абсолютна манипулация, в София има ниски цени в периферията, отделно всичко е коптор. В Мюнхен има и доста по-евтини за хора с номрални възможности, отделно това е един от най-скъпите градове. Аз съм гледал в Германия други градове и излиза по-изгодно, на места дори по-голяма площ. А българските брокери трябва да бъдат съдени за измама!
55
0
 
10
 
! Отговори
Форекс преди 1 седмица
Имота от снимката не е от България. Научиха се да слагат нормални жилища на снимките , а не софийските коптори...
54
0
 
10
 
! Отговори
хамалин преди 1 седмица
До ОлигархаТо двустаен в Испания е по-евтин от гараж в Гео Милев , нашия.
53
0
 
10
 
! Отговори
Гибралтар преди 1 седмица
С тези цени гонят младите от България, е то е за тяхно добро де , но все пак...
52
0
 
10
 
! Отговори
Сифилистакис Спиноки преди 1 седмица
Обзаведен , а преди продажба даван поднаем и ползван за работно място от труженици на най-древната професия с променлив пол и съмнителен здравен статус.
51
0
 
12
 
! Отговори
Циник преди 1 седмица
Много анонимни тези експерти, нямат си имена, няма фирми, абе една жена казала, че имотите ще растат... Или сте пожълтели съвсем и разправяте клюки или сте отчаяни, защото нямате продажби.
50
1
 
14
 
! Отговори
Мишо преди 1 седмица
Търся панелка за половин милион в Обеля да беля семки на терасата и да си правя кефа
49
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Най бързо се продава когато продавача е на зор и спешно му трябват пари. Пускаш го на 50% под пазарна цена и веднага някой брокер го купува.
48
0
 
6
 
! Отговори
ББ преди 1 седмица
Последните времена.
47
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Търговията с имоти от фирми трябва да облага с данък 80 процента.
46
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ех, а кАпейките така гръмогласно предричаха, че щели да паднат на половин. Те така предричаха и че без газта на колхозниците щехме да умрем от глад и студ. Тая зима как ше е кАпейки? Да знам 2 или 3 пъти да ида на море?
45
3
 
10
 
! Отговори
Олигарха преди 1 седмица
Аз си купих в Испания преди ковид и ме боли паtoka за вас
44
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Съжалявам вчера купих последните два апартамента! След 1година ще ги продам на двойни цени!
43
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В момента май нищо не се продава бързо, ама щом казват...
42
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Няколко варианта за обзаведен и ремонтиран. Трябваше ми жилище в друг квартал - продадох моето, обзаведено и без нужда от нов ремонт и купих другото. После ми трябваше по-голямо и предишното е обзаведено и ремонтирано, готово за нанасяне. Един бивш колега купуваше жилище в лошо състояние, ремонтираше го сам и го продаваше много по-скъпо, като купуваше следващото в лошо състояние.
41
3
 
9
 
! Отговори
ТSMC преди 1 седмица
В Южна корея на младите семейства с деца фирмите им строят и осигуряват безплатни 2-3 стайни жилища наподобяващи 6-звездни хотели в съседство на 3мин от фирмата обзаведени, климатици и тн детски градини, магазини,басейни гледачки, персонал за зареждане на фризери ландскейп фирма,изцяло частна 24/7 охрана.Грижата на служителя е да работи.Има сметки за ток вода и перилни препарати.
40
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Продавам гараж с реновиран тоалет- 90 000 евро- реална обява- цените биле високи защото доходите ни биле нарастнали и търсенето било огромно- има ли някой да повярва в това.....
39
0
 
6
 
! Отговори
ббб преди 1 седмица
И евтините. И аз искам такъв,ремонтиран,обзаведен и евтин..