9-те млн. лв. на Масларова

Прокуратурата повдига обвинение срещу лявата депутатка
22 яну 2010 17:47,
139
9-те млн. лв. на Масларова
Снимка: БГНЕС

Очаква се до десетина дни прокуратурата да повдигне обвинение срещу бившия министър на труда и социалната политика Емилия Масларова, съобщиха за БТА източници в Съдебната палата.

На 5 ноември 2009 г. главният прокурор Борис Велчев поиска снемането на депутатския имунитет на Масларова, която е разследвана за престъпление по служба.

Според прокуратурата, докато е била министър, тя е нарушила своите служебни задължения, регламентирани в Закона за обществените поръчки, и е набавила за себе си и за Венцислав Иванов Драганов  9 807 000 лева.

По случая се работи от август 2008 г., когато е започнала предварителната проверка.

Предисторията: още през 2007 година социалното министерство започва ремонт на работническата поликлиника в Стара Загора и превръщането й в административна сграда.

Реконструкцията излиза на бюджета почти 20 милиона лева.

Интересна подробност е, че работата стартирала през декември 2007 година, а първите 6 милиона фирмата изпълнител – "Стара Загора 2007", получила няколко дни след откриването на строителната площадка.

Шеф на фирмата е споменатият горе Венцислав Драганов. Според прокуратурата той от дълги години е приятел на Емилия Масларова.

Изграденият от Масларова център стана медиен хит през последните месеци, след като периодично разследващите пускаха сводки за това кое колко струва и как е градено.

Още по темата

Проверяваният от прокуратурата комплекс за социални услуги в Стара Загора се оказа 5-етажен, разполагащ с 250 стаи и лукс обзавеждане.

Според строители дори в годините на строителен бум и високи цени 20 милиона лева за такава сграда е прекалено голяма сума.

Най-фрапиращата цена беше за табелки из коридорите – за 35 000 лева.

Те са от плексиглас, покрити с алуминиево фолио. Договорът за изработката им е сключен на 7 юли между министерството и "Арайз" ООД.

А иначе самата сграда бе осветена на 25 май 2009 г от поп, прекъсван от гръмките слова на Масларова:

"Центърът за комплексни социални услуги е вече факт и искрено се надявам, че този пример, този пилотен проект, ще бъде много заразителен. Следващата ни стъпка и поглед са насочени към Варна", каза тогава тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
0
 
! Отговори
Еми преди 14 години
От прокуратурата нищо да не говорят, докато не си свършат работата докрай и не подготвят изрядно, еднозначно и неоспоримо обвинение! Нямаме нерви вече да слушаме празни приказки и залъгващи обещания. Който е злоупотребявал с доверието на този злощастен и наивен народ, в затвора! За дълго. Колкото по-нависоко е бил-толкова по-тежка присъда! Ако е невинна- да се докаже с факти, а не с евтини номера на съдиите. И останалите "нагли" министри-след нея!
114
0
 
0
 
! Отговори
П6 преди 14 години
Че кой не ги знае тези цяла Стара Загора знае на кой е хотел Армира -на нея разбира се а оня Драганов се прави на големия хотелиер заедно с простата си женичка .ЗАТВОР !
113
0
 
0
 
! Отговори
Еколог преди 14 години
Кожухчето си го бива!Да видим нейната кожичка дали ще издържи обвинението.Дадоха и време да се подготви и омете следите с опашка.Е,за това в България не мож ги пипна такива.
112
0
 
0
 
! Отговори
Али Уя преди 14 години
Брей, с какво кожухче се е барнала,мамицата и крадлива! Със сигурност струва поне няколко десетки пенсии...
111
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ТЯ от 300-те ли е или от 1300-те бандити, бивши, по- бивши или настоящи грабители на народа ни, на държавата ни и на бъдещето ни?! За такива като нея Апостола е казал какво е наказанието....дано я застигне!
110
0
 
0
 
! Отговори
Ха на бас! преди 14 години
Че нищо няма да й направят...Тази отвори ли си устата ще повлече след себе си цял керван...Тя не е единствената. Не само,че ще излезе от тази работа по - чиста и от изворна вода, ами ще иска и да й се извиним и обезщетения.....Абе ,като знаем изхода от хорото що сме се хванали на него...сиреч-що си драскаме тук във форума и се хабим напразно?
109
0
 
0
 
! Отговори
Вселенския поп преди 14 години
дами и господа. разберете, светът изначало, по дефиниция е несправедлив. не следвайте този, който ви обещава справедливост постфактум (затвор, разтрел или обесване), а този, който работи за да ограничи несправедливостта преди да се случи. трябва да се действа превантивно или както каза злополучната Желева proactive. след като даден политик вземе дадено решение, което е лобистко и корупционно, да ревете вече е късно. даже и да смените правителството, нищо няма да се промени, което се случва на пр
108
0
 
0
 
! Отговори
!!!!!! преди 14 години
НЕ, трябва да си носи присъдата, не кръста. Никой, запомни, не го е страх от кръста! Всеки *** на него, защото знае, че Господ няма. Само низшите духом могат да разчитат на някакво си "божие" възмездие.
107
0
 
0
 
! Отговори
Чичо преди 14 години
Направо се изпразвам от кеф... Дебелогъзата рушветчийка Емито Масларова да отиде на топло в миризливия Сливенски зандан... О, Боже, каква блага вест! Но мигом ме стряска мисълта за Гоцко, който ще помилва немедленно тази комунистимеска ***.
106
0
 
0
 
! Отговори
СТАРОТО ХАСАН преди 14 години
НАЙ-ОБИЧАМ ДЪРТИ БОГАТИ ЛЕЛКИ , ЗА 200 ЛЕВА ЩЕ ТИ РАЗБИЯ ПЪШКУЛА ЛЕЛЧЕ, ИЗЛИЗАМ ОТ ПАНДИЗА И СЪМ МУ СЛОЖИЛ 9 ТОПЧЕТА, КАТО КОЧАН ОТ ЦАРЕВИЦА МИ Е СТАНАЛ !!
105
0
 
0
 
! Отговори
marty преди 14 години
Сега ако вземат да осъдят Масларова, Доган, Р.Овч., Р.Петков, Гагаузов, Милен Велчев,Станишев, Гоце, Нихат Кабил и още 1000 хайдука от последните два парламента, в държавата наистина можем да говорим за справедливост! Но ........едва ли!
104
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 14 години
бедна комунистка.. на картинката:)
103
0
 
0
 
! Отговори
Razz преди 14 години
leave Varna aloooooneeeee.....
102
0
 
0
 
! Отговори
????? преди 14 години
Ако е крала да си носи кръста
101
0
 
0
 
! Отговори
! преди 14 години
Сега да и ударят глоба, да и конфискуват 20 милиона лева и да и прехвърлят сградата, да не се занимават повече с нея.Щом твърди че всичко е законно, търга е ОК, и цената не е завишена, значи трябва да е доволна :-)
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ще даде 1 000 000 и играта свърши айде чао че си имам работа
99
0
 
0
 
! Отговори
PPP преди 14 години
Имам чувството, че ни ни *** на лицата... То такава безочливост няма никъде. След няколко месеца или година ще ни кара и да гласуваме за нея. Център за социални услуги та и поп викнала да го освети... Армагедон за парламента трябва!
98
0
 
0
 
! Отговори
Ни чул , ни видял преди 14 години
Яяяяяяяя , ама само 9 000 000 , а аз си мислех , че са 90 000 000 лева , колко съм се ,,лъгал,, ? Че тя май толкова вземаше от Луканката само за едно ,,виждане,, в по - шик ,,апартаменче,, на Боровец или в хотел ,,Добруджа,, на северното черноморие ! Ама хайде да си трая , щото туку виж мъжът и хукнал да се развежда , както приятелят му от хотел ,,Ягуар,, , дето хукна да крие ,,Бентлито,, от данъчните в Казанлък . БЕЛЕНЕ , ТОВА Е !
97
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
NQKOI DA MI KAJE KOGA V BULGARIA OT 1999 GODINA E OSADEN POLITIK,CHE NESHTO VZEH DA ZABRAVQM?
96
0
 
0
 
! Отговори
69 преди 14 години
На скорошните избори ще се види