САЩ имат намерение да започнат нови войни?

Турски анализатор: Вашингтон иска конфликтът в Украйна да стане война НАТО-Русия
12 юли 2024 20:00, Елка Василева
175
САЩ имат намерение да започнат нови войни?
Снимка: архив, БГНЕС

САЩ вероятно имат намерение да започнат нови войни, пише турският анализатор Абдулкадир Селви от в. „Хюриет“ в статия, публикувана днес.

"Когато видях декларацията на НАТО, стигнах до извода, че намерението на САЩ е да започнат нови войни и в частност - Трета световна война", посочва Селви в материал за декларацията на НАТО, публикувана на 10 юли.

По думите му Съединените щати кроят планове за разширяване на конфликта в Украйна и за превръщането му във война между НАТО и Русия.

Администрацията на президента Джо Байдън полага усилия да превърне войната между Русия и Украйна във война между НАТО и Русия. Такава опасност е по-близо от всякога, добавя политическият анализатор.

Според Селви украинският конфликт в момента има две губещи страни: Русия и Украйна, а единственият победител са САЩ.

Благодарение на конфликта САЩ постигнаха разширяване на алианса (с присъединяването на Финландия и Швеция), превърнаха Балтийско море "в натовско море", а "Европа - в свой заден двор от страх пред Русия", посочва анализаторът.

САЩ печелят и заради стимулирането на американската военна индустрия, а "под претекст за китайската военна заплаха са насочили усилията на НАТО към Азиатско-тихоокеанския регион".

Съединените щати искат да изтощят Китай, който не успяха да отслабят икономически, като го въвлекат във война, пише още анализаторът.

Не бива да се забравя, че войната, в която ще участва Китай, ще бъде Tретата световна война, смята Селви.
(Кореспондент на БТА в Анкара Нора Чолакова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от Русия
Войната е полезна за здравето ви, казват руски психолози на наборниците
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Това реторичен въпрос ли е? Разбира се, че имат намерение да водят войни. И ще водят! Това им е начина на съществуване.
145
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Турски анализатор !!!
144
1
 
15
 
! Отговори
тя преди 3 седмици
Закъсали са го много и затова се стига до война !
143
10
 
16
 
! Отговори
Петър преди 3 седмици
Русия не забавно трабва да изтреля 3000 ядрени ракети срещо Световните терористи ФАЩ ,ако ще това да коства изчезването на човечеството .
142
7
 
21
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 3 седмици
Те не могат памперсите на настоящия пецедент да поддържат чисти, ТСВ си мечтаят
141
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Другари Турци-вие сте член на НАТО,напуснете тоя агресивен съюз и отидете при Рассията.*** не ви отърва,а...Ревете като девица за р язан...
140
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Аве не знам кой кви намерения има, ама знам че войната я започна пРосията преди 2,5 г с пълномащабно нахлуване в суверенна държава
139
2
 
24
 
! Отговори
СалмонЕЛКА преди 3 седмици
Има грешка в заглавието! Поставили сте ненужен въпросителна знак. Останалото е факт.
138
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 3 седмици
Дъъълга прозявка след тази 'новина' - след деня, идва нощ..??!
137
35
 
10
 
! Отговори
Аз преди 3 седмици
Щото джуджака като събира ракетки и дронове от други диктатори да бомби болници и избива деца не е световна война?Брадати козоеби от републики ..стан дето избиват бели човеци не са от този свят,от друг са!Америка виновна за болните амбиции на умопомрачен КГБеец за който не важът никакви закони и споразумения?Америка виновна че петрол и газ поскъпнаха от безумието на Пу,горива,торове,зърно,редки метали...Войната полезна за здравето?Абе вие нормални ли сте?
136
8
 
55
 
! Отговори
Хм... преди 3 седмици
САЩ не са спирали да започват войни по света. Те от това живеят. Южна и Централна Америка, Азия,Африка... а сега е ред и на Европа. И винаги по една и съща схема. Влизат НПО-та в страната, Откриват продажници, дето за някой друг долар са готови да станат слуги на САЩ, Майдани... майдани... и цветни революции докато техните хора вземат власта и после провокации към съседи и собственото си население, преструване на жертви, молби САЩ да изпрати оръжие и пари за война а накрая САЩ ВИНАГИ БЯГАТ.....
135
59
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Такива глупости като тези на господин Селви се говорят от години от глашатаите на руския шовинизъм и империализъм. Щом господин Селви е толкова загрижен за световния мир да призове войнолюбеца Путин да прекрати агресията в Украйна и да изтегли руския башибозук от там.
134
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
дават на Украйна ракети с обсег да стигнат дълбоко в Русия,а Америка далеч...цял океан.що да не правят войни.като Европа пропада.за тях е от полза.
133
5
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На срещата във Вашингтон Дедо беше прав за едно - президент на т.нар Украйна е Владимир Путин. Ще стане, скоро! А отбранителния блок НАТО иска да разпростре отбранителните си способности над всички страни по света, като в замяна те му слугуват и пълнят джобовете на единствената светла сила в Галактиката -САЩ. От кой ще ни бранят като всички влезат в Империята? От извънземните!!! Китай и Русия няма да ги има, значи само от извънземните. Дедо вече се е срещал с тех...
132
2
 
10
 
! Отговори
Под шипковия храст преди 3 седмици
Опорки от 1956!
131
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Може би в Кипър?
130
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Те искат,ама няма кой да се бие и да произвежда снаряди.При интензивен конфликт каквото има НАТО като техника и персонал става зян за месец два, пък доброволци няма от къде да дойдат, на хората не им се ходи на война за кефа на Байдан и Макрон.
129
46
 
6
 
! Отговори
Дон Кикот преди 3 седмици
Санкциите им дойдоха ташкън на руснаците, започнаха да скимтят...
128
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Колкото повече, толкова повече.
127
6
 
58
 
! Отговори
Рашист преди 3 седмици
Бравос на дрогаря турчин. Машала ашколсун. Прав е много. Америка се храни от оръжия и използването им във войни.Америка винаги си намира врагове, ако ли пък не, то си ги създава сама.