Ресторантьори и хотелиери затварят пътя Бургас-Варна

Бизнесът е в протестна готовност
19 авг 2024 14:12, Гергана Попова
97
Ресторантьори и хотелиери затварят пътя Бургас-Варна
Снимка: БГНЕС

Бизнесът е в протестна готовност, тъй като трябва да почака за компенсации заради скъпия ток, въпреки че депутатите и МС одобриха помощта. Причината – процедурата трябва да бъде одобрена от Европейската комисия. Темата казаха за Нова телевизия зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Веселин Налбантов и енергийният експерт Антон Иванов.

По думите на Налбантов, това, което се случва, убива бизнеса и цялата индустрия страда.

„Необяснимо е защо трябва да чакаме одобрение от ЕК. Бизнесът не може да издържи. Получаваме плащанията с един месец закъснения. Това ни обрича на фалит“, каза Налбатнов. И заяви, че на 27 август ще затворят пътя Бургас – Варна. „Това ще се отрази на всички, но нямаме избор."

Налбатнов обясни, че са разговаряли с министъра на енергетиката, както и с депутати от всички политически партии с изключение на БСП.

Иванов каза, че пред ЕК трябва да се докаже, че всички са засегнати от ценовия скок. Той посочи, че това изисква време и разговори. Експертът поясни, че скокът в цената на тока се дължи основно на високите температури. Той допълни, че когато вечерните часове не работят фотоволтаичните централи, се налага да се пускат скъпите енергийни източници – въглища и газ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от Бизнес
Милошев се самопохвали: Този сезон в туризма е най-добрият въобще
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
1
 
! Отговори
Начи преди 2 седмици
В хотелите на МВР по морето седемдневна почивка само за спане на двама души 345 лв., обяд и вечеря за двамата общо 15-16 лв, порция две пилешки шишчета с гарнитура - 2,76 лв.Другари милиционери, утре пак пред президентството, че тази скъпония не се търпи.
83
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
За скъпите ток и вода компенсация следва да получат първо българските граждани, а не лакомите мошеници от бранша.
82
1
 
9
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 3 седмици
Пожелавам им да фалират. 50 мл. от най- евтиният алкохол 5- 7 лв. Една вода 500 мл. 2.50 лв.
81
1
 
11
 
! Отговори
Шивачът преди 3 седмици
С тези" режи главата" цени на ресторантиорите тока дори им е евтин. Преди години ДДС ОТ 9% не даде спад на цените в менюто, а обратното. А и нека се замислим какво предлагат?
80
0
 
10
 
! Отговори
Зззз преди 3 седмици
Алчни *** правите милиони ся ми реват за още.
79
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Некадърно и продажно управление.
78
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А на мене, защо никой не ми плаща тока?
77
0
 
3
 
! Отговори
живеещ в гърция преди 3 седмици
Катерини...сори!
76
0
 
6
 
! Отговори
живеещ в гърция преди 3 седмици
То мани,но след като съсипаха черноморието,взеха че изкупиха халкидики.И почнаха и там същата...Следваща дестинация Катерина и Волос...докато можем да им избягаме...
75
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В Гърция хотелиерите са на същата цена на тока.
74
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Споко, ако някой от вас закъса и продава, ще купя хотели, н.пр. Ама има ли такива?!:))
73
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Най много да им отупат праха
72
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кат печелят - "държавата да не ни се меси в бознеса". ДДС на богопомазаните 9% нищо че те заедно със строителството са най-сивия сектор дето укриват данъци и осигуровки масово. Сега ако държавата не им дадяла щели да фалират. Ами фалирвайте това е пазарната икономика. Който е некадърен и не може да се справи фалира и затваря бизнеса не да скимти тук за дотации. Ще останат само най-читавите и ще заемат вашия пазарен дял. Щом толкова можете е по-добре вече да не можете!
71
1
 
14
 
! Отговори
Много сте преди 3 седмици
г-нусни!
70
7
 
23
 
! Отговори
ГЛАСУВАЙТЕ преди 3 седмици
ПАК ЗА ЕВРОТАТЛАТИЧСКАТА СМРАД!. ТАКА И НЕ РАЗБРАХТЕ,ЧЕ ЦЕЛТА НА ЗАПАДА Е ДА СМАЧКА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ ТЕ НИ МРАЗЯТ КАТО НАРОД
69
3
 
34
 
! Отговори
Динко преди 3 седмици
Тези нагли тюфлеци,с хотели и ресторанти работещи с космически цени за качеството което предлагат все са недоволни.Затваряйте като не може да се справяте.Виновни са посетителите които плащат и ви създават илюзията че сте велики"бизнесмени",парадиращи с висок стандарт на живот,и избиващи комплекси на ценностната си система.
68
2
 
27
 
! Отговори
Afuera преди 3 седмици
Всичките заслужавате фалит и такъв щяхте да получите в една нормална държава, където побеснели от популизъм политикоиди не биха ви изхранвали с данъците на хората. Данъци в които вие сте рекордьори по неплащане. Бе точно тия ли са най-ключовия отрасъл, че са такива галеници?
67
1
 
37
 
! Отговори
Пълен бойкот преди 3 седмици
Една орда некадърни изнудвачи без грам добавена стойност принудиха държавата да им позволи легално да укриват данъци, да плащат под масата и да плащат по-ниско ДДС от всеки друг. Същевременно цените им изпреварват тези в редица европейски държави. Преди 3 години си казах, че на ресторант няма да стъпя повече в тази държава и съм много доволен, колко добро решение беше това.
66
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Викнете го онзи *** Копейкин по боксерки да иска оставки и да прати 100 баби да ви бачкат без осигуровки. За 2 месеца работа какво искате ***.
65
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
бях по обяд в някакво синьо заведение на Морска Гара Варна,чудих се защо е празно по обяд,турска и гръцка кухня,отвратително изпълнена храна,после 1 месец си лекувах корема,скъпо и кофти,не ходете там.