Цветанов поиска спешен разговор със служител на Сименс

Поводът: софтуерни проблеми в процеса на персонализация на новите лични документи
6 апр 2010 21:00,
77
Цветанов поиска спешен разговор със служител на Сименс
Снимка: БГНЕС

Министър Цветанов е поискал спешен разговор с отговорен служител на „Сименс” – Германия, съобщават от пресцентъра на МВР.

Поводът са възникналите софтуерни проблеми в процеса на персонализация на новите лични документи.

Към 18,30 часа във вторник в страната са приети над 17 000 заявления от граждани за нови документи за самоличност, 13 600 от тях са и с биометрия.

От старта на новата система са приети над 22 000 заявления за паспорти и над 32 000 – за лични карти.

Още по темата

В процеса на работа е установено, че линията за персонализация, доставена от изпълнителя по договор, изпитва сериозни затруднения при отпечатването на документите в нормативно установения срок.

Възникналите софтуерни проблеми, на които системата не е в състояние да отговори, се отстраняват от фирмата – изпълнител „Сименс”.

Проблемите не са свързани с организацията на работа, създадена в звената „Документи за самоличност” по места.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов е поискал спешно и в сряда ще проведе телефонен разговор с отговорен служител от „Сименс” – Германия.

С оглед преодоляването на създалата се ситуация, призоваваме отново българските граждани, които нямат наложителни причини, да не бързат с подаването на заявления за експресни и бързи услуги – съобщават от пресцентъра на МВР.

Стотици изселници от Турция блокираха паспортната служба в Кърджали във вторник, съобщава БНР.

Повечето от тях са взели няколко дни отпуск, за да подменят у нас личните си документи. Всички искат бърза или експресна поръчка.

Във вторник сутринта пред паспортната служба е имало близо 1000 души.

До края на работния ден в Силистра не бе възобновено приемането на заявления за  експресни поръчки за български документи за самоличност, съобщава БТА.

Заради технически проблем от сутринта се  приемаха заявления само за обикновени и бързи поръчки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
0
 
! Отговори
Си ай ейч преди 14 години
Миков Сименса...Така дълбоко зафиксира българските документи, че даже Простотийната държава от Планета ***-Мамата няма как да се справи с това...
68
0
 
0
 
! Отговори
69 преди 14 години
Изпълнител е българска фирма Сименс, ане "немския концерн" и договорът бе пуснат от сегашното правителство, макар и подписан от предишното. Работата е като с многофункционалната спортна зала...
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ТОЛКОВА *** МАНИПУЛАТОРИ СКОРО НЕ БЯХ ЧЕЛА!ЦВЕТАНОВ ВЗЕЛ ПАРИ ОТ СИМЕНС-КОГА ?МИКОВ Е ВЗЕЛ ПАРИТЕ А ПАСПОРТИ НЯМА!ЧАКАХ ЧАКАХ И НАКРАЯ ВЗЕХ РЕШЕНИЕ ДА СИ ИЗВАДЯ ПАСПОРТ ПРЕДИ ЩУРМА .5-6 МЕСЕЦА СЕ ЧУДИХ НО ЯВНО ВЗЕХ ПРАВИЛНОТО РЕШЕНИЕ.
66
0
 
2
 
! Отговори
! преди 14 години
Просто напишете в google сименс+корупция и ще ви се изясни много бързо защо даваме такива огромни суми, а качеството е под всякаква критика!
65
2
 
1
 
! Отговори
вампирите преди 14 години
Тоя мисли че това му е проследяващия оптически лазар за СРС от база Банкя на МВР с който тормозят когото си искат.А после нямали апаратура и пари за подслушване проследяване и наблядение.Смях в Европа.
64
1
 
0
 
! Отговори
до 67 преди 14 години
още не е приет такув закон за здравните.
63
4
 
0
 
! Отговори
abc преди 14 години
И защо толкова бързате да оправите проблема? За да вземете на хората паспортите и да не ги пускате в чужбина, понеже не са си платили здравните?!?!?!?!? Ненормално правителство!Вашето го няма никъде по света!
62
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
до 64ти да не си мислиш ,че сме *** и не помним кай министър си направи първите документи миналата пролет-МИКОВ ОТ БСП ЗА СВЕДЕНИЕ НА *** ИЗМИНА ЕДНА ГОДИНА И СИСТЕМАТА НЕ РАБОТИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ВАШЕТО М А М Е ПЛАТЕНИ ***
61
2
 
3
 
! Отговори
:) преди 14 години
Тъй ... един голям "гонител на корупцията" ще се чува по телефона с представител на концерн неотдавна глобен 500 000 000 евро за корупционни практики. Предното правителство, което даде поръчката на Сименс е силно критикувано (меко казано) за корупционни практики. Хъм!...
60
7
 
5
 
! Отговори
КОЙ преди 14 години
КОЙ Е ВИНОВЕН- РАЗБИРА СЕ ЧЕ Е СТАНИШЕВ.ВИНОВНИ СА ТОЯ ПАЛАШ И БОЙКО .КОЙ ИМ ИЗБРА ФИРМАТА ИЗПЪЛНИТЕЛ, КОЙ ПРИЕ РАЗРАБОТКАТА ,КОЙ ПРИБРА МАНГИЗИТЕ -ОТГОВОРЪТ Е ЯСЕН ТИЯ ДВАМАТА И ОСТАНАЛИТЕ КРАДЦИ-*** ОТ ГЕРБ. ОЩЕ ВЕДНЪЖ СЕ ВИДЯ КОЛКО НЕКАДЪРНИ И НЕПОДГОВЕНИ СА ТИЯ *** ОТ СИМЕОНОВО .СИГУРНО И ПЛАЩАНИЯТА МИНАХА ПРЕЗ СИ БАНК ЗА ДА СЕ ОБЛАЖИ И ЦВЕТЕЛИНКА ЯСНО Е ЕДНО ПРОКУРАТУРАТА ДА АРЕСТУВА НЕЗАБАВНО СТАНИШЕВ И ВСИЧКИ ОТ БСП, НО ДА НЕ ЗАБРАВИ И БОЙКО -МАРКУЧА ,ЧЕ И ТОЙ БЕШЕ ЧЛЕН НА БК
59
1
 
3
 
! Отговори
до 60 и 61 преди 14 години
Кой пък ви каза че Цветанов ги е избирал конкурсът се проведе по времето на тройната коалиция!!!!!!!
58
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ей повръща ми се от тоя Зименс вече! Прибраха маса милиони левове за проекти дето не работят като хората - туй търговски регистър, туй електронно правителство ...
57
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Сименс е дал около 20 млн. рушвет на Цветанов за да ги избери. Прокуратурата да разследва Цветанов за мошеничество и корупция!
56
5
 
6
 
! Отговори
РАСИСТА преди 14 години
ПРОКУРАТУРАТА ДА ПРОВЕРИ ЗАЩО Е ИЗБРАНА ТОЧНО ''СИМЕНС''И КАКВА Е ДАЛАВЕРАТА НА ЦВЕТАНОВ
55
0
 
6
 
! Отговори
mmmm преди 14 години
*** не е Сименс Германия а един друг СИменс в България и всички знаем кой му е шеф и кой прибира кинтите от всички държавни договори. Така че не се пънете да звъните в Германия. А и господа абе вие знаете ли колко Сименс-а има в света не правете хората на балами. А и да звъни все тая да си прочете договора преди да звъни че ще трябва и още пари да дава.
54
1
 
2
 
! Отговори
JD преди 14 години
Лелките ли са неподготвени, компютрите ли са слаби, совтуерите ли са негодни... Значи 10 мин. на паспорт. Осем работни часа на едно работно място с капацитет на 45-48 паспорта, при 24 часова заетост около 140 паспорта. При нон-стоп работа за 1000 документа - една седмица, за един пост...
53
0
 
7
 
! Отговори
рамбо преди 14 години
Интересно каква работа имат тия "Българи" от Турция, че са плъзнали тук по Великден да искат нови паспорти. Нали уж са мюсюлмани, къде са тръгнали да празнуват най-християнския празник? Или пак някой организирано ги е довел да си подновят паспортите, че да са готови за следващите избори? Сега заслужават да ги оставят на обикновена поръчка - със срок от 30 дни да им се вадят паспортите, да стоят тук и да духат супата като са толкова умни
52
1
 
4
 
! Отговори
hm преди 14 години
Аз не мога да си обясня защо не е осигурена 24 часова работа на местата за приемане на заявления за новите документи. и без това има толкова много кибици в държавната администрация. Някой да си спомня да е чакал на опашка, когато МЕТРО си подменяха картите???
51
0
 
1
 
! Отговори
онбашията преди 14 години
и големите фирми се излагат понякога
50
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Видяхте ли как мънкаше онзи от Сименс снощи на новините по Канал 1 Били много заявленията Интересно какво са очаквали - 5,6 човека ли само ...